FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju uspon cijena dionica

NEW YORK, 28. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu, američki su terminski indeksi u plusu, pa se očekuje oporavak cijena dionica nakon što su jučer zabilježile najveći dnevni pad u osam tjedana.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 12,30 sati u plusu između 0,2 i 0,4 posto, nakon što su jučer potonuli više od 1,5 posto.

U fokusu ulagača bit će Kongres, s obzirom da Zastupnički dom danas planira glasati o prijedlogu republikanaca o smanjenju proračunske potrošnje i povećanju dozvoljenog državnog zaduživanja. Senat, u kojemu većinu imaju demokrati, čeka pak što će se dogoditi s prijedlogom republikanaca prije nego što pokrene proceduru o svom prijedlogu.

Demokrati i republikanci trebali bi postići kompromis kako 2. kolovoza ministarstvo financija ne bi ostalo bez dovoljno sredstava za plaćanje svih svojih obveza.

Uz dužničku krizu u SAD-u, u fokusu ulagača bit će i kvartalni poslovni rezultati kompanija. Financijska izvješća objavit će danas naftni div Exxon Mobil, lanac kafića Starbucks, kao i medijska kompanija Time Warner Cable.

Od makroekonomskih podataka očekuje se objava izvješća o prodaji postojećih kuća u SAD-u u lipnju, kao i o broju zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga tjedna.

U očekivanju početka trgovanja na Wall Streetu, na europskim su burzama cijene dionica u minusu. U 12,30 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su na gubitku između 0,7 i 1,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙