FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

NEW YORK, 1. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ne osciliraju znatnije uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu, jer ulagači s oprezom čekaju nove makroekonomske podatke koji će pokazati kojim se intenzitetom usporava rast američkog gospodarstva.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 13 sati u plusu 0,1 posto, dok je Nasdaq indeks stagnirao. S&P 500 terminski indeks bio je, pak, u minusu 0,1 posto.

Nakon četiri dana snažnog rasta cijena dionica, potaknutog optimizmom ulagača u vezi rješavanja grčke dužničke krize, danas se na Wall Streetu očekuje opreznije trgovanje.

U fokusu ulagača ponovno su makroekonomski podaci. S najvećim nestrpljenjem očekuje se izvješće o ISM indeksu industrijske aktivnosti u SAD-u u lipnju. Procjenjuje se da je taj indeks skliznuo s 53,5 na 51,8 bodova.

Danas će biti objavljeno i izvješće o raspoloženju potrošača u lipnju, koje sastavljaju Reuters i Sveučilište u Michiganu.

I na europskim se burzama danas trguje oprezno. U 13 sati frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski FTSE indeks bili su na dobitku između 0,1 i 0,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙