FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norveška: Mladić s nožem uhićen blizu premijera

OSLO, 23. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Norveška policija je uhitila mladića s nožem u džepu u subotu na mjestu gdje su se okupili preživjeli pucnjave u petak, gde je stigao i norveški premijer Jens Stoltenberg, izvijestila je televizija NRK.

Mladi čovjek je objasnio da je kod sebe imao nož jer se tako osjeća sigurnijim, prenijela je agencija NRK.

Isti izvor precizira da je uhićeni izjavio da je član laburističke mladeži, pokreta koji oplakuje smrt najmanje 84 mladih ubijenih u pucnjavi u ljetnom kampu socijaldemokratske radničke mladeži na otoku Utoeyji nadomak Osla,

Za sada policija nije bila dostupna za komentar.

Laburistička studentska mladež će se vratiti u otok Utoey kako bi pokazala da neće uzmaknuti pred terorizmom, objavio je u subotu njihov čelnik.

"AUF (Pokret mladih laburista) neće šutjeti. Nakon nerazumljivog napada mržnje naša je poruka da će AUF i njegove ideje kao i uvijek preživjeti", rekao je Eskil Pedersen na konferenciiji za novinare.

"Nećemo se povući, vratit ćemo se na Utoeyu", dodao je mladi politčar, koji je i sam preživio masakar na otoku.

Još sedam osoba je ubijeno u ekslopziji bombe nešto ranije blizu sjedišta norveške vlade.

Muškarac za kojeg se sumnja da je počinitelj bombaškog napada u središtu Osla u petak kupio je šest tona kemijskog gnojiva početkom svibnja, rekla je jedna glasnogovornica Poljoprivrednog centra.

"Prodali smo mu šest tona gnojiva, što je standardna količina", rekla je Oddny Estenstad i precizirala je da mu je gnojivo ispručeno 4. svibnja.

Glavni osumnjičeni, Anders Behring Breivik se predstavio kao direktor Breivik Geofarm, biološke farme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙