FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 20. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

SPLIT - Na otvaranju nove sezone Prve HNL Hajduk je u Splitu na stadionu Poljud pred 10.000 gledatelja pobijedio Šibenik 2:1 (1:1). Domaćin je poveo golom Ante Vukušića već u trećoj minuti, no šest minuta kasnije izjednačio je Andrej Vuk. U nastavu utakmice gledali smo apsolutnu dominaciju Hajduka. Čak tri puta je domaćin tresao okvir gostujućeg gola, no Šibenik je sve do 86. minute držao remi. Tada je Marin Tomasov na asistenciju Vukovića ipak ugurao loptu u mrežu za pobjedu Hajduka.

U ostalim susretima prvog kola u sastaju se u petak Slaven Belupo - Zagreb, Karlovac - Istra 1961, Lučko - Zadar, te Osijek - Rijeka, u subotu je na rasporedu ogled Dinama i Intera, dok će u nedjelju igrati Cibalia - Split, te Varaždin - Lokomotiva.

ŠANGAJ - U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Šangaju vaterpolska reprezentacija Hrvatske danas je pobijedila Kanadu 11-4 (3-1, 3-3, 3-0, 2-0). Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Dobud sa 4 gola. U posljednjem kolu Hrvatsku u petak očekuje susret protiv Japana.

ŠANGAJ - Grčki plivač Spyridon Gianniotis (31) osvojio je naslov svjetskog prvaka u utrci na 10 kilometara na SP u Šangaju. On je do svog prvog svjetskog naslova u karijeri stigao u vremenu od 1:54:24.7 sati, srebrnu medalju osvojio je trostruki svjetski prvak, Nijemac Thomas Lurz (32) koji je za Giannotisom zaostao 2.5 sekunde, a brončanu Rus Sergej Bolšakov (23) sa 7.1 sekundi slabijim vremenom.

U konkurenciji 68 plivača nastupila su i dvojica hrvatskih reprwezentativaca, braća Josip i Tomislav Soldo. Uspješniji je bio stariji Josip (22), koji je zauzeo 51. mjesto sa 13:48.2 minuta zaostatka za Giannotisom, dok je Tomislav (21) bio 57. sa 18:05.5 minuta zaostatka.

LA PLATA - Nogometaši Urugvaja plasirali su se u finale Copa Americe nakon što su noćas u polufinalu pobijedili Peru 2-0. Oba gola za Urugvaj zabio je Luis Suarez, u 53. i 56. minuti. Peru je susret završio sa igračem manje jer kapetan Juan Vargas dobio crveni karton u 69. minuti zbog toga što je urugvajskog braniča Sebastiana Coatesa udario laktom u lice.

U finalu u nedjelju u Buenos Airesu Urugvaj će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Paragvaja i Venezuele.

NELSPRUIT - Nogometaši Tottenhama pružili su još jednu razočaravajuću predstavu na pripremama u Južnoj Africi. Nakon što su u prvom susretu izgubili od Kaizer Chiefsa 0:1, u drugom dvoboju su odigrali 1:1 protiv Orlando Piratesa. U redovima londonskog sastava utakmicu je od prve minute započeo Luka Modrić, a igrao je do 59. minute kada je umjesto njega u igru ušao Niko Kranjčar. Vedran Ćorluka je ušao u igru početkom drugog poluvremena.

ZAGREB - Rezultati uzvratnih susreta drugog pretkola nogometne Lige prvaka:

Flora (Est) - SHAMROCK (Irs) 0:0 (1. utakmica 0:1)

Neftči (Aze) - DINAMO (HRV 0:0 (0:3)

BATE BORISOV (Bje) - Linfield (SI) 2:0 (1:1)

F91 Dudelange (Luk) - MARIBOR (Slo) 1:3 (0:2)

EKRANAS (Lit) - Valetta (Mal) 1:0 (3:2)

HJK HELSINKI (Fin) - Bangor (Wal) 10:0 (3:0)

Tobol (Kaz) - SLOVAN BRATISLAVA (Slk) 1:1 (0:2)

LITEX (Bug) - Mogren (CG) 3:0 (2:1)

HB Torshavn (Far) - MALMo (Šve) 1:1 (0:2)

VIKTORIA PLZEN (Češ) - Pjunik (Arm) 5:1 (4:0)

Škendija (Mak) - PARTIZAN (Srb) 0:1 (0:4)

U srijedu:

Dacia (Mol) - Zestaponi (Gru) (0:3)

Borac Banja Luka (BiH) - Maccabi Haifa (Izr) (1:5)

APOEL (Cip) - Skenderbeu (Alb) (2:0)

Videoton (Mađ) - Sturm (Aut) (0:2)

Wisla Krakow (Polj) - Skonto (Lat) (1:0)

Breidablik (Isl) - Rosenborg (Nor) (0:5)

NAPOMENA: Velikim slovima ispisana su imena klubova koji su izborili nastavak natjecanja

ŠANGAJ - Najbolji kineski košarkaš svih vremena, 30-godišnji Yao Ming u srijedu je na konferenciji za novinare u svom rodnom Šangaju i službeno objavio kraj karijere nakon dvije godine borbe s ozljedama.

"Od danas ja više nisam profesionalni košarkaš. Košarka mi je dala vrlo mnogo u životu i stoga bih se želio zahvaliti igri", izjavio je 2,29 metara visoki Yao koji je 2002. godine postao prvi ne-Amerikanac koji je bio prvi izbor na NBA "draftu".

Čitavu svoju karijeru u NBA ligi Yao je proveo u Houston Rocketsima, ali u posljednje dvije sezone odigrao je samo pet utakmica zbog loma stopala i teške ozljede gležnja. Prosječno je postizao 19.0 koševa uz 9.2 skokova i 1.9 blokada po utakmici.

IASI - U petom kolu juniorskog momčadskog Europskog šahovskog prvenstva reprezentacija Hrvatske nije ispunila očekivanja odigravši sa slabom Bugarskom tek 2:2. Pobjedu je izborio jedino Matija Ostović, Mario Muškardin i Matej Blažeka su remizirali, a izgubio je Jurica Srbiš. S obzirom da su naši igrači u prosjeku jači za više od 200 rejting-bodova može se reći da su neočekivano izgubili jedan meč-bod. Pravu senzaciju napravila je Turska, koja je najvećeg favorita Poljsku nadigrala s uvjerljivih 3:1.

Rezultati 5. kola: Poljska - Turska 1:3, Slovenija - Mađarska 1:3, Bugarska - Hrvatska 2:2, Rumunjska-1 - Izrael 3:1, Rumunjska-3 - Rumunjska-2 1,5:2,5, Njemačka - Moldavija 2,5:1,5.

Poredak na ljestvici: Poljska i Turska po 8 bodova, Mađarska 7, Hrvatska 6, Slovenija, Rumunjska-2, Rumunjska-1 i Bugarska po 5, Njemačka 4, Rumunjska-3 i Izrael po 3, Moldavija 1 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙