FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama doznali su imena mogućih suparnika u trećem pretkolu Lige prvaka. Ukoliko uspješno odrade uzvrat protiv Neftchija 'modre' u idućoj rundi natjecanja očekuje bolji iz susreta između finskog HJK Helsinkija i velškog prvaka Bangor Cityja.

Kako je u prvom susretu drugog pretkola igranom u Bangoru finski prvak slavio 3:0, moralo bi se dogoditi čudo da HJK ispadne.

Dinamo je identičnim rezultatom u Maksimiru pobijedio prvaka Azerbajdžana, a 19. srpnja ga očekuje uzvrat u Bakuu. Utakmice trećeg pretkola Lige prvaka na rasporedu su 26. i 27. srpnja, a uzvrati drugog ili trećeg kolovoza. Dinamo će u prvom susretu gostovati.

NEW YORK - Umirovljena zvijezda NBA lige Shaquille O'Neal pronašla je novi posao. Vlasnik četiri NBA naslova prvaka pridružio se sportskoj tv mreži Turner Sports za koju će raditi kao stručni suradnik i analitičar. O'Neal će se pridružiti Charlesu Barkleyju, Kennyju Smithu i Ernieu Johnsonu u poznatom showu "Inside the NBA". "Moj zadatak će biti na što zabavniji način još više približiti košarku ljudima," otkrio je jedan od najdominantnijih centara u povijesti lige. Shaq je osim po košarkaškom umijeću poznat i kao veliki zabavljač i bit će zanimljivi vidjeti kako će surađivati s 'brbljavcem' Barkleyjem. "Obožavam Charlesa. On uvijek kaže ono što misli. Iznimno se radujem našoj suradnji, to će bit pravi spektakl," poručio je bivši igrač Orlanda, LA Lakersa, Miamia, Phoenixa, Clevelanda i Bostona.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena karijeru je okončao početkom lipnja. Tijekom karijere je zabio 28.596 koševa po čemu je peti strijelac u povijesti NBA lige, te dodao 13.099 skokova. U 19 sezona je imao prosjek od 23.7 koševa i 10.9 skokova, igrao je za šest klubova (Orlando, LA Lakers, Miami, Phoenix, Cleveland, Boston), a osvojio je četiri NBA naslova - tri s Lakersima, a posljednji u dresu Miamia. Ove sezone je odigrao samo 37 utakmica, a u posljednja četiri mjeseca je nastupio samo četiri puta za Boston. Upisao je i 15 nastupa u All-Stars ekipama, a osvojio je i zlatnu olimpijsku medalju u Atlanti 1996. godine.

BUENOS AIRES - Legendarni urugvajski napadač Sebastián Abreu (34) poznat i po nadimku "El Loco" šokirao je svjetsku javnost poručivši kako Lionela Messija možete zaustaviti 'jedini ako ga zakoljete'. Napadač brazilskog Botafogoa brzo je shvatio što je 'bubnuo' pa se počeo opravdavati. "Messi je čudo. Moramo ga markirati i striktno pokrivati kao ne bi ulazio u prazan prostor," dodao je Abreu uoči subotnjeg četvrtfinalnog ogleda Copa Americe između Urugvaja i Argentine. Premda je Urugvaj na posljednjem svjetskom prvenstvu osvojio četvrto mjesto, Messi i društvo su ipak favoriti. "Očekuje nas nogometni praznik, prestižna utakmica. Svi u reprezentaciji smo svjesni što našim navijačima znači ovaj susret," poručio je 'Luđak'.

BUENOS AIRES - Nakon što je posljednjih danima kritiziran zbog blijedih nastupa na Copa Americi, argentinski nogometni majstor Lionel Messi napokon se obratio medijima. "Nikada me nisu brinule kritike novinara, niti će me ikada brinuti. Međutim, nemoguće je uspoređivati Barcelonu i Argentinu. U Barceloni igramo zajedno već godinama u istom sustavu, dok u Argentini tek gradimo našu igru. Pokušavamo igrati slično kao Barca, no Barcu je nemoguće kopirati," kazao je Messi. Ponajboljeg nogometaša svijeta smetaju zvižduci i uvrede navijača koji nemaju previše razumijevanja za lošije igre 'Gauča'."Nitko ne voli kada mu se zviždi ili ga se vrijeđa. Zar mislite da mi ne želimo pobjedu," pitao je Messi.

Argentina se nekako provukla kroz skupinu i sada je u četvrtfinalu prvenstva Južne Amerike očekuje polufinalist posljednjeg svjetskog prvenstva Urugvaj. "Očekuje nas teška utakmica. Urugvaj ima iznimno opasnu momčad, no vrijeme je da Argentina napokon nešto osvoji," poručio je Messi.

LONDON - Najstarija knjiga o nogometnim pravilima na svijetu iz 1859. godine prodana je na aukciju u londonskom Sotheby'su za 1.4 milijuna dolara nepoznatom kupcu. Knjiga je prodana kao dio arhive najstarijeg nogometnog kluba na svijetu Sheffield FC-a koji trenutačno nastupa u Sjevernoj ligi, sedam razreda ispod Premiershipa. Vlasnici kluba prodali su knjigu kako bi prikupili sredstva za realizaciju nekoliko projekata, među kojima je i izgradnja novog stadiona. "Odluka o prodaji nije bila lagana. Međutim, ekonomska klima se promijenila i bili smo prisiljeni na ovaj potez," kazao je predsjednik kluba Richard Tims.

Sheffield FC je osnovan 1857. godine i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) priznala ga je kao najstariji na svijetu.

ŠANGAJ - Međunarodna plivačka federacija (FINA) odredila je na zasjedanju u Šangaju domaćine svjetskih prvenstava u plivanju 2015. i 2017. godine. SP 2015. godine dobio je ruski grad Kazan, dok će dvije godine kasnije najbolji plivači svijeta nastupiti u meksičkoj Guadalajari. U konkurenciji za oba prvenstva bio je i Hong Kong. U subotu u Šangaju počinje 14. svjetsko prvenstvo, a trajat će do konca mjeseca. Za dvije godine SP će biti u Barceloni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙