FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 14. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici 2. pretkola Lige prvaka pred 35.000 gledatelja na stadionu u Maksimiru svladali azerbejdžanski Neftči iz Bakua sa 3-0 (1-0), te praktički osigurali prolazak u sljedeći krug natjecanja.

Strijelci ua Dinamo bili su Badelj (37) i Krstanović (46, 65-11m).

Uzvrat u Bakuu igrat će se za šest dana, u utorak 19. srpnja.

ZAGREB - Rezultati prvih utakmica 2. pretkola nogometne Lige prvaka (uzvrati se igraju 19. i 20. srpnja):

Zestaponi (Gru) - Dacia (Mol) 3-0

Maccabi Haifa (Izr) - Borac Banja Luka (BIH) 5-1

Malmo (Šve) - HB Torshavn (Far) 2-0

Bangor City (Wal) - HJK Helsinki (Fin) 0-3

Skenderbeu (Alb) - APOEL (Cip) 0-2

DINAMO Z. (HRV) - Neftči (Aze) 3-0

Sturm (Aut) - Videoton (Mađ) 2-0

Skonto (Lat) - Wisla Krakow (Polj) 0-1

Linfield (S. Irs) - BATE Borisov (Bje) 1-1

Partizan (Srb) - Škendija (Mak) 4-0

Rosenborg (Nor) - Breidablik (Isl) 5-0

Igrano u utorak:

Pjunik (Arm) - Viktoria Plzen (Češ) 0-4

Valetta (Mal) - Ekranas (Lit) 2-3

Mogren (CG) - Litex (Bug) 1-2

Maribor (Slo) - F91 Dudelange (Luk) 2-0

Slovan Bratislava (Svk) - Tobol (Kaz) 2-0

Shamrock Rovers (Irs) - Flora (Est) 1-0

LONDON - Hrvatski nogometni reprezentativac i jedan od najboljih igrača engleskog prvoligaša Tottenham Hotspura Luka Modrić i službeno je klubu podnio zahtjev za odlaskom iako ga ugovor s klubom veže do ljeta 2016. godine. Modrić je prošloga ljeta potpisao petogodišnji ugovor s Tottenhamom, no inzistira kako ima usmeni dogovor s predsjednikom kluba Danielom Levyjem kako može napustiti White Hart lane u slučaju da za njega dođe unosna ponuda. Za Modrića je interes pokazao drugi londonski klub, Chelsea koji je za našeg igrača prvotno ponudio 22 milijuna funti, a nakon što je tu ponudu Tottenham odbio, Chelsea je povisio ponudu na 27 milijuna funti, no niti taj iznos nije promijenio mišljenje Tottenhamova vodstva. Iako je podnio zahtjev za transferom, Modrić je s ostalim igačima Tottenhama otputova u Južnoafričku Republiku gdje će momčad ostati na 10-dnevnim pripremama.

Manager Tottenhama Harry Redknapp izjavio je kako Modrićev zahtjev za odlaskom neće ništa promijeniti u stavu kluba koji je odlučan u namjeri zadržati jednog od svojih najvažnijih igrača.

"Znamo da Luka želi otići i to što je taj svoj zahtjev napisao na komadu papira neće ništa promijeniti u našem stavu, a taj je da je Luka odličan igrač kojega ne želimo izgubiti. Nadam se da će mu boravak izvan Londona i malo nogometa odagnati misli od želje za odlaskom", rekao je Redknapp.

FRANKFURT - U finalu 6. Svjetskog prvenstva za nogometašice koje se igra u Njemačkoj igrat će reprezentacije SAD-a i Japana. Nakon što su Amerikanke u prvom polufinalu u Moenchengladbachu svladale Francuskinje sa 3-1 (1-0), u drugom su polufinalu Japanke u Frankfurtu također sa 3-1 (1-1) nadigrale Šveđanke. Šveđanke su povele preko Oqvist (10), ali rezultat su preokrenule Kawasumi (19, 64) i Sawa (60).

Japankama je ovo prvi put da su se plasirale u finale SP-a, dok će Amerikanke po treći put igrati u finalu. U prva dva navrata, 1991. i 1999. godine, bile su uspješne.

Finale će se igrati u nedjelju u Frankfurtu.

Francuska i Švedska će u subotu u Sinisheimu igrati za treće mjesto.

CORDOBA/SALTA - U susretima posljednjeg, 3. kola skupine B nogometnog prvenstva Južne Amerike, "Copa Americe" Brazil je u Cordobi svladao Ekvador sa 4-2 (1-1), dok su Paragvaj i Venezuela u Salti odigrali 3-3 (1-1). Takvim raspletom prvo mjesto u skupini osvojio je Brazil sa pet bodova, koliko je osvojila i druga Venezuela, dok je Paragvaj treći s tri boda, a posljednji Ekvador je završio nastup na "Copi" s jednim osvojenim bodom.

Dvostruki strijelci za Brazil bili su Pato (28, 61) i Neymar (49, 73), dok je oba gola za Ekvador postigao Caicedo (37, 59).

Paragvaj je protiv Venezuele u samoj završnici utakmice propustio prednost od 3-1, te izgubio drugo mjesto u skupini. Venezuela je povela preko Rondona (5), no potom je Paragvaj preokrenuo na 3-1 zahvaljujući Alcarazu (33), Barriosu (63) i Riverosu (85), da bi u samoj završnici Fedor (89, 90+2) postigao dva gola za Venezuelu i osigurao joj bod.

Nakon ovih rezultata poznati su svi parovi četvrtfinala, Brazil će odmjeriti snage s Paragvajem, dok će Venezuela igrati protiv Čilea. U preostala dva četvtfinalna susreta igrat će domaćin Argentina i Urugvaj, te Kolumbija i Peru.

BUENOS AIRES - Raspored četvrtfinalnih susreta na nogometnom prvenstvu Južne Amerike, "Copa Americi":

Subota, 16. srpnja

Cordoba: Kolumbija - Peru

Santa Fe: Argentina - Urugvaj

Nedjelja, 17. srpnja:

La Plata: Brazil - Paraguay

San Juan: Čile - Venezuela

HELSINKI - Dan prije završetka Europskog prvenstva za klasu Finn hrvatski su jedriličari osigurali dvije medalje. Ivan Kljaković Gašpić u seniorskoj konkurenciji u plov za odličja ulazi kao prvi, te ima sigurno srebro, dok će Josip Olujić prilično sigurno osvojiti juniorsko zlato. Dva dana prije kraja natjecanja za klasu 470 Šime Fantela i Igor Marenić su drugi Europljani.

Ivan Kljaković Gašpić osigurao je srebrnu medalju, nakon deset jedrenja naš kormilar je prvi, ima šest bodova prednosti ispred Gilesa Scotta iz Velike Britanije i ako u četvrtak uđe u cilj najviše tri mjesta iza Britanca imat će zlato. Kljaković Gašpić je u srijedu pobijedio u prvom plovu dana, a u drugom je bio peti. Marin Mišura također se plasirao u plov za odličja, kao deseti. Odlične su vijesti i da je Josip Olujić deklasirao juniorsku konkurenciju, te je prvi junior na ukupno 31. mjestu, sa 18 bodova prednosti ispredi drugog juniora, što znači da ima velike izglede osvojiti juniorsko zlato.

U muškom 470 Šime Fantela i Igor Marenić stabilno se drže u vrhu, drugi su Europljani, treći ukupno. Ova klasa još ima dva dana natjecanja, dakle može se još dosta toga promijeniti, no Fantela i Marenić od prvog dana drže visoku razinu jedrenja i ne daju se smesti s puta prema europskom odličju. U ženskoj konkurenciji klase 470 do solidnog 19. mjesta napredovale su Enia Ninčević i Romana Župan, koje također jedre još dva dana kao i muške posade. Pavle Kostov i Petar Cupać završili su natjecanje na 25. mjestu klase 49er.

ŠANGAJ - Međunarodni sportski sud (CAS) objavio je kako će svoju odluku u slučaju brazilske plivačke zvijezde, Cesara Ciela Filha, koji je bio pozitivan na dopinškoj kontroli na zabranjenu supstancu furosemid, donijeti 20. srpnja, onosno neposredno prije početka plivačkih natjecanja na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje će se održati u Šangaju. Brazilski plivački savez je Cielu i još trojici plivača, Henriqueu Barbosu, Nicholasa Santosa i Vinciusa Wakedu, izdao je tek upozorenje, no Međunarodni plivački savez (FINA) se s takvim rješenjem nije složila već ih je suspendirala i slučaj predala CAS-u. Cielo bi u Šangaju trebao braniti naslove svjetskog prvaka na 50 i 100 metara slobodno osvojene prije dvije godine u Rimu, a natjecanja u tim disciplinama počinju od 24. srpnja. Brazilac je i aktualni svjetski rekorder u ove dvije discipline.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙