FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nexe Grupa pokrenula proizvodnju u tvrtki Nexe kamen Doboj

ZAGREB, 14. srpnja 2011. (Hina) - Nexe Grupa, najveći hrvatski proizvođač građevinskog materijala, ovaj je tjedan pokrenula proizvodnju u tvrtki Nexe kamen Doboj, čime će Nexe Grupa dodatno povećati kapacitete u proizvodnji građevinskog kamena i betona, izvijestili su danas iz te kompanije.

Nexe kamen posjeduje koncesiju za eksploataciju vapnenca iz ležišta Lipac kod Doboja na rok od 24 godine, a s postojećom opremom tvrtke godišnji kapacitet proizvodnje je 110.000 prostornih metara kamenih materijala svih vrsta.

Nexe grupa nije stala s investicijama ni u kriznim godinama, a to nam je omogućilo dobro planiranje i izborena snažna pozicija na regionalnim tržištima, istaknuo je predsjednik Uprave Nexe Grupe Ivan Ergović.

Nakon što je u svibnju u rad puštena nova tvornica betona i separacije Ostružnica u Beogradu, vrijedna 1,5 milijuna eura, sada se pokreće proizvodnju i na kvalitetnom kopu Lipac kod Doboja koja će dodatno povećati kapacitete u proizvodnji građevinskog kamena i betona, kaže Ergović.

Nova tvrtka trenutno raspolaže mobilnim drobiličnim postrojenjem, mobilnom separacijom, utovarivačem i bagerom, a nakon što je dobila odobrenje Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske za početak eksploatacije, Nexe planira investirati i u postavljanje kolske vage te u stavljanje u funkciju otpreme materijala željeznicom.

Nexe kamen Doboj će imati ukupno sedam zaposlenih na ovom kopu, a tvrtka organizacijski posluje u sastavu Divizije za cement, beton, vapno i agregat.

Iz Nexe Grupe ističu da su prihodi grupe od prodaje u prvih pet mjeseci porasli za 18 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznose 488 milijuna kuna.

U isto vrijeme, profitabilnost Grupe mjerena dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosila je 55,5 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila 25,4 milijuna kn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙