FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Rigoletto" u Zadru

ZADAR, 13. srpnja 2011. (Hina) - Operom "Rigoletto" Giuseppea Verdija pod ravnanjem dirigenta Alfreda Barchia u izvedbi talijanske Societa filharmonije iz Udina večeras su u Zadru nastavljene 51. Glazbene večeri u Svetom donatu.

Zadarska publika uživala je u Verdijevoj operi, svjetskom opernom standardu utemeljenom na drami Victora Hugoa, začinjenoj nekima od najljepših i najpoznatijih glazbenih arija svih vremena.

Inaće, Zadar je još daleke 1853. ugostio jednu talijansku opernu trupu koja je izvela "Rigoletto". To se dogodilo dvije godine od praizvedbe te opere u Venciji. Točno 160 godina nakon te prve izvedbe opera "Rigoleto" vračena je u ambijent starog rimskog foruma ispred zadarske crkve Sv. Donata.

Za plesni dio opere pobrinuli su se plesači FVG Ballet Company iz Udina, a nastupili su Vasile Chiusu kao Rigoletto, Linda Casani kao Gilda, Abramo Rosalen kao Sparafucile te Silvija Pasani kao Magddalena.

Na programu ovogodišnjih Glazbenih večeri je 12 koncerata na sedam atraktivnih lokacija u staroj jezgri Zadra.

Večeri su počele 5. srpnja i traju do 10. kolovoza, a uz središnji događaj operu "Rigoletto", među ostalim će nastupiti Zagrebački kvartet, Ansambl za ranu glazbu iz Kube, Simfonijski orkestar mladih iz Strasbourga, Barokni ansambl iz Praga, Zadarski komorni orkestar i Hrvatska komorna filharmonija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙