FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: počeo "UmagoBlues Music & Art festival"

UMAG, 13. srpnja 2011.(Hina) - Na glavnom umaškom trgu večeras je svečano otvoren drugi po redu "UmagoBlues Music & Art Festival" u sklopu kojeg će se do subote na gradskim ulicama i trgovima održati brojni jazz koncerti.

Građani i gosti Umaga moći će doživjeti četiri dana intenzivnih muzičkih emocija kakvih rhythm i blues i njegove varijace mogu pružiti, ne samo kroz glazbeni već i vizualni, foto program festivala.

Festival je započeo koncertom Charlieja Musselwhitea, jednog od najboljih tradicionalnih blues-izvođača i instrumentalista, dobitnika 24 Blues Music Awarda i stanovnika Kuće slavnih bluesa (Blues Hall of Fame).

Tijekom festivala na pet gradskih lokacija nastupit će brojni svjetski poznati blues izvođači, među ostalima Keith Thompson band, Eddie Martin, Michael Roach & Johnny Mars, Papa George i Fabio Treves band.

Ovogodišnji "UmagoBlues Festival" predstavlja i jedan novitet - program "Rhythm photography" kao natjecateljski fotografski program vezan uz blues glazbu, glazbenike i atmosferu grada u glazbenom okruženju.

Tema ovogodišnjeg foto natječaja je "Blues kao život – život kao blues". Iz fonda prijavljenih fotografija koje na svojstven način opisuju blues, izabrat će se tri najbolje, čiji će autori biti nagrađeni. Fotografije će biti izložene na samom gradskom trgu u prostoru uz glavnu pozornicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙