FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka zaustavila brod za Gazu

ATENA, 7. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Grčka obalna straža presrela je u četvrtak mali francuski brod s propalestinskim aktivistima, treći brod koji je spriječen da otplovi prema Gazi.

Grčka je uvela zabranu za sve brodove za Gazu nešto više od godinu dana pošto je devetero ljudi ubijeno kada su izralski vojnici napali propalestinsku flotilu. Atena je priopćila da strahuje za sigurnost aktivista koji sada traži način da isplove.

Brod "Dignity" s desetak aktivista, među kojima su francuski političari, jedan zastupnik i jedan novinar, krenuli su brodom s Korzike. Aktivisti su izjavili da je brod bio u međunarodnim vodama gdje je čekao da se pridruži ostatku flotile, a sada je otegljen u luku Sitiju.

"I dalje provjeravamo njihove dokumente. Zasad nismo primijetili nikakve probleme. Oni nisu otkrili svoje odredište, možda zato što još nisu odlučili", rekao je jedan dužnosnik obalne straže koji je želio ostati anoniman.

Flotila od 10 brodova s oko 350 putnika trebala je dopremiti lijekove, hranu i građevinski materijal u Gazu do kraja lipnja. Međutim, izgledi da će doći na odredište su sve manji budući da je grčka obalna straža dosad presrela tri broda, a budno prati ostalih sedam koji su usidreni u lukama diljem Grčke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙