FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lieberman zadovoljan ograničavanjem druge flotile za Gazu

JERUZALEM, 28. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman izrazio je u utorak zadovoljstvo uspješnim diplomatskim i političkim naporima Izraela oko ograničavanja važnosti druge međunarodne humanitarne flotile za Gazu.

"Naši veleposlanici i naši diplomati vodili su stotine rasprava i na kraju krajeva broj brodova i putnika flotile manji je nego je predviđeno", izjavio je on izraelskom državnom radiju iz Zagreba na telefonski upit.

"Brojni naši sugovornici uvjereni su kako je moguće pružiti pomoć Gazi putem luka Ashdod u Izraelu i El-Arish u Egiptu ili putem UN-a", dodao je on.

"Među onima koji ustraju u tome da krenu na nekoliko brodova ima aktivista povezanih s terorizmom koji namjerno traže nasilje i prolijevanje krvi kako bi privukli pozornost tv postaja ali mislimo da ćemo biti u stanju suprotstaviti im se", dodao je Lieberman.

Aktivisti iz 22 zemlje predvidjeli su krenuti iz Grčke ovog tjedna na desetak brodova u okviru "flotile slobode" s humanitarnom pomoći Pojasu Gaze, usprkos prijetnji Izraela i protivljenja UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙