FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport 12.30 sati

ZAGREB, 7. srpnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

SANTA FE - Nogometna reprezentacija Argentine priredila je još jedno neugodno iznenađenje svojim navijačima na Copa America. U susretu drugog kola A skupine Argentina je u Santa Feu odigrala 0:0 protiv Kolumbije i nakon dva kola ima svega dva boda. Domaćinu prvenstva Južne Amerike i jednom od najvećih favorita za naslov kontinentalnog prvaka sada prijeti ispadanje već u prvom krugu natjecanja. Srećom po Gauče u zadnjem kolu igraju protiv najslabije momčadi u skupini Kostarike i pobjeda bi trebala biti dovoljna za prolaz u četvrtfinale. Domaćini Cope mogu biti i sretni što nisu izgubili jer je Kolumbija imala nekoliko sjajnih prilika, no vratar AZ-a Sergio Romero odličnim je obranama spriječio potpunu senzaciju. Najbolju priliku Kolumbija je imala b 67. minuti kada je Falcao izbio sam ispred argentinskog vratara, no Romera je sjajno reagirao. Najbolji argentinski nogometaš Lionel Messi ponovo je razočarao, baš kao i Carlos Tevez i ostatak društva.

Kolumbija nakon dva kola ima četiri boda i nalazi se na vrhu skupine, druga je Argentina sa dva boda, Bolivija ima jedan, a na začelju je Kostarika bez bodova. Međutim, Bolivija i Kostarika utakmicu drugog kola igraju večeras.

BUENIOS AIRES - Argentinska javnost obrušila se na Lionela Messija i društvo nakon još jednog razočaravajućeg nastupa argentinske reprezentacije na Copa America. "Gauči" su u prva dva kola remizirali protiv Bolivije (1:1) i Kolumbije (0:0) i sada im prijeti ispadanje već u prvom krugu natjecanja. Navijači su bijesni što su i pokazali isprativši igrače nakon utakmice s Kolumbijom zvižducima i pogrdnim povicima. "Nismo zalužili takvo ponašanje. Znam da su navijači ljuti i tužni, no reprezentativci su zaslužili poštovanje," istaknuo je argentinski izbornik Sergio Batista.

Upravo su Batista i Messi dobili najviše po 'prstima'. Izbornik jer je igra argentinske vrste negledljiva i neefikasna, a Messi jer je na terenu potpuno nevidiljiv. Dio javnosti čak je počeo prizivati povratak Diega Maradone koji je napustio kormilo reprezentacije nakon debakla na svjetskom prvenstvu u Južnoj Americi. "Reprezentacija još jednom razočarala," naslov je u Clarinu, dok list El Argentino u tekstu pod naslovom "Još jedna blijeda slika" oštro kritizira igru Batistinih odabranika. List "el Dia" navodi kako je frustrirajuće da Argentina niti sa četvoricom napadača (Messi, Tevez, Higuain, Aguerro) nije uspjela pronaći put do suparničke mreže. "El Independiente" kritizira izbornika zbog nedovoljno žustre i nemaštovite igre, a "La arena" piše kako se kriza argentinske reprezentacije dodatno produbila. "La Nacion" je udario po napadačima opisavši njihovu igru 'besciljnom'.

RIGA - Mlada hrvatska košarkaška reprezentacije doznala je ime suparnika u četvrtfinalu U-19 Svjetskog prvenstva koje se održava u Litvi. Odabranici Dražena Brajkovića igrat će protiv Argentine koja je u produžetku košem sa zvukom sirene pobijedila Brazil 71:69. Hrvatska se do četvrtfinala probila s omjerom od 4 pobjede i dva poraza, baš kao i Argentina. Gauči su na putu do četvrtfinala pobijedili Kineski Tajpeh, Latviju, Rusiju i Brazil, a izgubili od Australije i Poljske. U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se Poljska - Litva, Rusija - SAD, te Srbija - Australija. Sve utakmice su na programu u petak. Hrvatska i Argentina bi trebale igrati kao posljednja utakmica dana u 21.15 sati.

GDANJSK - Odbojkaške reprezentacije Brazila i Rusije ostvarile su pobjede na startu završnog turnira Svjetske lige koji se od 6. do 10. srpnja održava u poljskim gradovima Gdanjsku i Sopotu. Branitelj naslova i akutalni svjetski prvak Brazil pobijedio je u dvoboju F skupine Kubu 3:2, dok je Rusija slavila protiv SAD 3:1. U skupini E Argentina je porazila Italiju 3:1.

BUENOS AIRES - Dosadašnji veznjak argentinskog nogometnog prvoligaša Veleza Ricky Alvarez (23) karijeru će nastaviti u redovima talijanskog nogometnog velikana Intera. Alvarez je za "Nerazzurre" potpisao ugovor na četiri godine, a njegov bivši klub dobit će 12 milijun eura odštete. "Kaka iz Veleza", kako glasi Alvarezov nadimak, pridružit će se argentinskoj koloniji na San Siru. Trenutačno su u Interu četiri "Gauča" - Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Diego Milito i Walter Samuel. Prema pisanju talijanskog tiska Alvarezov dolazak mogao bi značiti prodaju nizozemskog veznjaka Wesleyja Sneijdera za čije usluge su zainteresirani Manchester United, Manchester City i Chelsea.

BANGKOK - Legendarni napadač Liverpoola Robbie Fowler (36) karijeru će nastaviti u tajlandskom klubu Muang Thong United. Fowler seli u Bangkok nakon što je posljednju sezonu proveo u australskom prvoligašu Perth Glory. Nagađalo se kako bi bivši engleski reprezentativac ovoga ljeta mogao okončati karijeru, no Fowler ne posustaje. "Vrlo brzo smo se dogovorili oko svih detalja ugovora. Njegov dolazak u naš klub predstavlja veliki događaj tza cijelu ligu," kazao je menadžer Thong Uniteda Ronnarit Suewaja.

Fowler će biti apsolutno najzvučnije ime u povijesti tajlandskog nogometa. Trenutačno su najveće zvijezde tamošnje lige Brazilac Ney Fabiano, Japanac Kazuto Kushida i Christian Kouakou iz Obale Bjelokosti. Fowler je osam godina bio član Liverpoola i u dresu "Redsa" postigao je 183 gola. Potom je igrao za Leeds, Manchester City, Cardiff City, Blackburn, North Queensland Fury i Perth. Za englesku reprezentaciju je upisao 26 nastupa i zabio sedam golova.

NEW YORK - Bivši NBA igrač Armon Louis Gilliam (47) preminuo je u utorak igrajući košarku u jednoj dvorani u Collier Townshipu, u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Gilliam se za vrijeme 'hakla' srušio na parket i premda je vrlo brzo prevezen u bolnicu nije mu bilo pomoći. Uzrok smrti još uvijek nije poznat, no nagađa se kako je riječ o srčanom udaru. Nakon odlične karijere na sveučilištu University of Nevada, Las Vegas (U.N.L.V.) Gilliam je 1987. godine izabran kao drugi 'pick' na draftu i NBA karijeru je započeo u dresu Phoenix Sunsa. Igrao je i za Charlotte Hornetse, Philadelphia 76erse, New Jersey Netse, Milwaukee Buckse i Utah Jazz. Karijeru je završio u dresu Pittsburgh Xplosiona u ABA ligi. Ostvario je prosjek od 13.7 koševa i 6.9 skokova po utakmici. Bio je i član američke reprezentacije koja je na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1986. godine osvojila zlato.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙