FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 3. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ŠIBENIK - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ustvrdio je danas u Šibeniku da se predizbornim anketama pokušava narušiti slika stvarnog stanja na političkoj sceni. "U Hrvatskoj upravo traje 'teror anketama' kojima se pokušava narušiti slika stvarnog stanja na političkoj sceni", rekao je novinarima Milanović u Šibeniku, gdje je sudjelovao na 2. tematsko-izvještajnoj konvenciji GO SDP-a grada Šibenika. Odgovarajući na novinarsko pitanje o predizbornoj anketi koja je nedavno HNS-u predvidjela bolji rezultat ako bi na izbore izišao sam, Milanović je kazao kako SDP svoje ankete ne pušta van, no da je prema svim anketama koje su do sada objavljene, SDP trenutno najjača stranka u Hrvatskoj. Na pitanje je li prognoza o jačem samostalnom HNS-u naštetila suradnji koalicijskih partnera, Milanović je odgovorio da "Kukuriku koalicija" ne može "puknuti" kada ima ogromnu prednost pred ostalima. Predsjednik SDP-a novinarima je kazao kako očekuje da se kroz sljedeća dva tjedna raspišu parlamentarni izbori.

ČAKOVEC - "Hrvatska narodna stranka zrači optimizmom", rekao je danas predsjednik stranke Radimir Čačić na konferenciji za novinare u Toplicama Sveti Martin, iznoseći podatke ankete koju je naručila "Kukuriku koalicija". Po toj anketi četiri stranke te koalicije, SDP-HNS-HSU i IDS, bi na predstojećim parlamentarnim izborima osvojile 88 mandata u Hrvatskom saboru. Anketa je, rečeno je, provedena na nacionalnom uzorku od 8.400 ljudi. Čačić je istaknuo da su se prijašnje ankete na tako velikom uzorku pokazale vrlo točnima, i po ovoj posljednjoj bi ta koalicija trebala osvojiti dovoljan broj mandata da sastavi Vladu. Prvi čovjek HNS-a demantirao je samostalan izlazak njegove stranke na izbore, rekavši da sve četiri stranke koalicije u anketama puno bolje rezultate postižu u zajedničkim nastupima. Kao najbolji datum održavanja parlamentarnih izbora Čačić je rekao da je rana jesen idealna za to.

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu dobilo je danas 391 novog doktora znanosti na dvjema svečanim promocijama koje su održane u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu. Tijekom prve svečane promocije rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš promovirao je 191 novog doktora znanosti, a na drugoj promovirao je 200 novih doktora znanosti. Rektor Aleksa Bjeliš naglasio je kako će Sveučilište u Zagrebu jesenskom promocijom ove godine sigurno premašiti brojku od pet stotina novih doktora znanosti. Lani je promovirano 496. Istaknuo je da se iza velikih brojki i statistike krije višegodišnji intenzivni istraživački rad. Iako je impresivan rast broja novih doktorata na Sveučilištu posljednjih godina, "bilježimo izraziti pad ulaganja u istraživanja koja su tim doktoratima prethodila, naročito pad financiranja istraživačkih projekata od strane resornog ministarstva i još izrazitije, ponekad i drastično, smanjenje ulaganja u druge istraživačke potrebe, posebno instrumentarij, časopise i pristup bazama podataka", rekao je, uz ostalo, Bjeliš. Upozorio je da za sve veći broj novih doktora nema radnih mjesta, niti interesa na tržištu rada.

ZAGREB -Tridesetosmogodišnja žena koja se poskliznula na balkonu stana na 4. katu i preko ograde pala na kolnik ispred zgrade umrla je nakon dva sata u bolnici, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Nesreća se dogodila jučer ujutro oko 7,30 sati u Ulici Augusta Piazze na Trešnjevci. U vrijeme nesreće žena je bila sama u stanu, a ispod zgrade pronašli su je susjedi i pozvali Hitnu pomoć.

ZAGREB - Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem i osumnjičila ga da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 34-godišnje supruge te je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Osumnjičeni je u siječnju 2011. prilikom svađe zaprijetio smrću supruzi, a ona je to policiji prijavila 1. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙