FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

SISAK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa središnje je svečanosti proslave Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kod Siska, ocijenio da je došlo vrijeme da na povijest gledamo razumom te da se prestane s "našim virtualnim antifašizmom" koji je jedno vrijeme, nažalost, diktirao način obilježavanja pravog antifašizma, koji se hvalio antifašističkim stečevinama kad je riječ o Europi i međunarodnim odnosima, a istodobno nije dopuštao obnavljanje partizanskih spomenika i nije poštovao saborsku Deklaraciju o antifašizmu. Da se vremena ipak mijenjaju, ustvrdio je, pokazuje i to što se u zadnje vrijeme pristupilo obnavljanju nekih spomenika antifašističkoj borbi, a i predstavnici najviše državne vlasti sve češće zajednički sudjeluju u obilježavanju antifašističkih pobjeda. "Iz onoga što se dogodilo u Drugome svjetskom ratu treba izvući pouke - domoljublja, junaštva i žrtvovanja za druge, koje su razumjeli i naši branitelji tijekom Domovinskog rata", istaknuo je predsjednik, poručivši kako borce Drugog svjetskog rata treba tretirati kao domoljube i branitelje sa svim pravima koje takvi ljudi trebaju imati.

ZAGREB - Teško ozlijeđena jedanaestogodišnja djevojčica, na koju je u Sesvetskoj Selnici kod Sesveta naletio kombi, preminula je sinoć u Kliničkome bolničkom centru "Zagreb", izvijestila je zagrebačka Policijska uprava. Vozač kombija na djevojčicu je naletio jučer poslijepodne dok je vozila bicikl uz rub ceste.

SLAVONSKI BROD - Tridesetosmogodišnji I.L. iz Slavonskoga Broda utopio se jučer poslijepodne u rijeci Savi nedaleko od gradskog središta, a točan uzrok smrti znat će se nakon obdukcije, izvijestila je policija. Da je u rijeci Savi nedaleko od Kajak kanu kluba nestao kupač policija je obaviještena oko 14,15 sati. Angažirani su ronioci iz Osijeka koji su truplo 38-godišnjaka pronašli nekoliko metara dalje od mjesta gdje je posljednji put viđen. To je prva žrtva utapanja na brodskom području ove kupališne sezone.

DUBROVNIK - U dubrovačkom kazalištu Marina Držića sinoć je izvedena predstava Hasanaginica Milana Ogrizovića u režiji Ivana Lea Leme koji je publika proglasila najboljom predstavom sezone na upravo završenim Danima dubrovačkog kazališta, koji su trajali od 13. lipnja. Na Danima dubrovačkog kazališta izvedeno je svih sedam premijernih ovosezonskih naslova, a večerašnjom izvedbom nagrađene "Hasanaginice" ujedno je i završena ovogodišnja kazališna sezona. Prije izvedbe uručene su i nagrade. Branimir Vidić Flika nagrađen je za ulogu Georgea Pidgeona u predstavi Raya Conneya "Ministar pokvarenjak", u režiji Sulejmana Kuposovića. Stručni novinarski žiri najboljom predstavom u cjelini proglasio je predstavu Dubravka Mihanovića "Bijelo" koju je režirao Ivan Leo Lemo.

DUBROVNIK - Dubrovački studentski teatar "Lero" večeras je u prostorijama art radionice Lazareti izveo novu premijernu predstavu - "Ljepirice" Davora Mojaša, koji je i režirao predstavu. U predstavi se koriste fragmenti proznih i pjesničkih djela dubrovačkih književnika 19. stoljeća Paska Antuna Kazalija, Mate Vodopića, Orsata Meda Pucića i Ivana Augusta Kaznačića. U novoj "Lerovoj" predstavi igraju Ksenija Medović, Jasna Žitnik, Leona Ribić, Nikola Dominković, Latica Zekić i Ozana Masnec. Studentski teatar "Lero" će predstavu "Ljepirice" izvesti i u sklopu dramskog programa 62. dubrovačkih ljetnih igara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙