FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: 12. travnja humanitarni koncert za Japan

SPLIT, 25. ožujka 2011. (Hina) - U splitskoj Spaladium areni 12. travnja ove godine održat će se humanitarni koncert s kojeg će prikupljeni novac biti namijenjen stradalnicima potresa u Japanu, najavio je danas na konferenciji za novinare jedan od idejnih začetnika koncerta Kristijan Petric.

Organizator je splitsko Gradsko društvo Crvenoga križa u suradnji s Hrvatskim crvenim križem, a uključili su se mnogi pojedinci i udruge među kojima i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije te dalmatinska podružnica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

"Branitelji Domovinskog rata su 1991. godine, onda kad nam je to trebalo, dobivali veliku pomoć od Japanaca, a sada, kad je njih pogodila nesreća, želimo mi njima pomoći", rekao je počasni član splitskoga Crvenog križa i branitelj Domovinskog rata Kristijan Petric.

"Nas kao narod koji je devedesetih godina prošao kalvariju oduševilo je dostojanstveno ponašanje Japanaca u njihovoj nesreći u kojoj se ne događaju krađe i pljačke", kazao je Petric.

Ravnatelj splitskoga Crvenog križa Tomislav Gojo rekao je kako je Hrvatski crveni križ dosad prikupio 4,2 milijuna kuna pomoći Japanu, od kojih je 3,5 milijuna kuna uplatila vlada, a ostalo građani.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić istaknuo je da Japan "služi kao primjer rada sustava spašavanja u kojemu čovjek poštuje sebe i zajednicu".

Djelatnik Ministarstva obrane Slađan Boban, koji je od svibnja 2007. do svibnja 2008. bio u mirovnoj misiji na Haitiju i koji je bio u organizaciji prošlogodišnjega humanitarnog koncerta u Spaladium areni za stradalnike potresa na Haitiju, izjavio je kako se humanitarnim koncertom za Japan želi pokazati da Split i Hrvatska "imaju široko srce".

U akciju je uključen i bivši natjecatelj borilačkih športova Branko Cikatić, koji je 1993. godine u Japanu osvojio K1 turnir borilačkih športova.

Cijena ulaznice za humanitarni koncert je 30 kuna, a prodavat će ih isključivo Crveni križ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙