FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crveni križ poziva na prikupljanje pomoći za Japan

ZAGREB, 12. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) poziva na prikupljanje pomoći za stanovništvo Japana pogođeno potresom i tsunamijem, a donacije će uputiti kao potporu humanitarnom djelovanju Japanskog Crvenog križa.

U priopćenju Hrvatski crveni križ navodi da se pomoći može uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 02 ; pozivom na donatorski telefon: broj 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen); ili on-line donacijom na www.hck.hr

HCK napominje da je o aktivnostima koje je poduzeo izvijestio hrvatsku Vladu.

Japanski Crveni križ na pogođeno područje poslao je timove za odgovor na katastrofe čiji je zadatak pružiti neophodnu pomoć stanovništvu i napraviti procjenu potreba. Japanski Crveni križ, kao jedno od najjačih nacionalnih društava Crvenog križa u svijetu posebno dobro pripremljeno za djelovanje u katastrofama, zasad razmatra traženje međunarodne pomoći, kaže se u priopćenju.

Istočnu obalu Japana jučer je pogodio je snažan potres magnitude 8,9 po Richteru koji je prouzročio razorni plimni val (tsunami). Uslijedio je i velik broj manjih potresa. Trenutno je nemoguće procijeniti razmjere ove katastrofe i broj žrtava, kaže se u priopćenju Hrvatskog crvenog križa koje je potpisao njegov izvršni predsjednik prim. dr.sc. Nenad Javornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙