FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP: tjedan filatelije Japana

ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Prigodna filatelistička izložba pod nazivom "Tjedan filatelije Japana" bit će otvorena u ponedjeljak, 28. ožujka u 12 sati u izložbenom prostoru Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 u Zagrebu, priopćeno je danas iz Hrvatske pošte (HP)

Izložba, u organizaciji Hrvatske pošte i Hrvatske filatelističke akademske zajednice, biti će otvorena do 9. travnja 2011.

Tjedan filatelije Japana je u samom Japanu tradicionalna filatelistička manifestacija koja se obilježava brojnim izložbama diljem zemlje, a već uobičajeno se svake godine održava u drugoj polovini travnja. Izložba je ujedno i najava svjetske filatelističke izložbe "Philanippon 2011.", koja bi se ove godine trebala održati u Yokohami.

U okviru filatelističke izložbe će se 1. travnja održati "Dan origamija", a za trajanja izložbe organizirat će se prezentacije i radionice origamija. Origami je tradicionalno umijeće presavijanja papira koje se zadnjih nekoliko desetljeća proširilo i izvan granica Japana te je postalo popularno diljem svijeta. U Japanu se čak i pisma vrlo često pišu na ručno rađenom papiru washiju, koji se koristi i za origami.

Donacije za pomoć Japanu skupljat će se u postavljenoj kutiji Crvenog križa, a donatori će zauzvrat dobiti papirnati ždral izrađen u tehnici origamija, navodi se u priopćenju Hrvatske pošte.

Otvorenje izložbe bit će obilježeno prigodnim poštanskim žigom koji će taj dan biti u redovitoj uporabi na filatelističkom šalteru Poštanskog ureda 10101 Zagreb (lijeva dvorana) u Jurišićevoj 13. Izložba će biti otvorena za posjetitelje od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 13 sati, a ulaz je besplatan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙