FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni dan Kemijskog odsjeka PMF-a

ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Otvoreni dan Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u petak, 25. ožujka, a kako bi se predstavila nastavna i znanstvena djelatnost tog odsjeka te privukli zainteresirani učenici gimnazija i srednjih škola da upišu studij kemije na PMF-u.

Otvoreni dani Kemijskog odjela održat će se zgradi tog odsjeka na Horvatovacu 102a. S Fakulteta poručuju da pripremaju zanimljiva popularno-znanstvena predavanja, atraktivne i poučne radionice iz biokemije, opće, organske, fizikalne i analitičke kemije.

U povodu Međunarodne godine kemije, u programu ovogodišnjeg Otvorenog dana predviđena je i studentska radionica na temu "Globalnog eksperimenta analize vode". Posjetitelji će moći organizirano razgledavati znanstveno-istraživačke i studentske laboratorije te se upoznati s rezultatima rada znanstvenika Kemijskog odsjeka.

Posebno ističu tribinu koju vode studenti kemije na PMF-u i unutar koje oni predstavljaju svoj znanstveni rad tijekom studija i studentske aktivnosti. U okviru Otvorenog dana Kemijskog odsjeka organizira se i predstavljanje znanstvenih i istraživačkih organizacija te industrijskih tvrtki koje često zapošljavaju studente koji diplomiraju kemiju na Kemijskom odsjeku.

Interes za upoznavanje nastavne i znanstvene djelatnosti Kemijskog odsjeka PMF-a iz godine u godinu raste, navode na organizatori i kažu kako i ove godine očekuju rekordan broj posjetitelja.

Dodatne informacije o Otvorenom danu Kemijskog odsjeka mogu se naći na stranicama Kemijskog odsjeka (http://www.chem.pmf.hr/chem/otvoreni_dan).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙