FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljeno stotinjak stipendija zagrebačkim studentima

ZAGREB, 16. ožujka 2011. (Hina) - Stipendije Grada Zagreba za akademsku godinu 2010./2011., koje se dodjeljuju ponajboljim zagrebačkim studentima, danas je primilo 105 studenata i tri doktoranta na svečanosti u palači Dverce, a uručio im ih je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Te se stipendije isplaćuju od listopada prošle godine - za studente u visini pedeset posto prosječne neto plaće u Zagrebu, što je mjesečno 3100 kuna, a za doktorande u visini 60 posto prosječne neto plaće, odnosno oko 3700 kuna.

Grad Zagreb dodjeljuje stipendije najuspješnijim učenicima i studentima od akademske godine 1992./1993. i do sada ih dobilo oko 2300 studenata, rekao je gradonačelnik Bandić.

Najbolje ulaganje je ulaganje u mlade, a znanje je glavno oružje kojime možemo konkurirati u svijetu, dodao je Bandić, ustvrdivši kako je iznos stipendija za vrijeme recesije dobar, ali ipak premali za potrebe studenata. To je naš znak pažnje i gesta za one koji su najbolji, istaknuo je.

Zahvalivši u ime stipendista Katarina Knezović je rekla kako su te stipendije potvrda da se znanje i trud isplate, ali i veliki poticaj za daljnje školovanje.

Na natječaj za studentske stipendije prijavilo se 308 kandidata, među kojima je izabrano njih 105, od čega sto sa znanstveno-istraživačkih studija, a pet s umjetničkih studija.

Najviše je stipendista s PMF-a, njih dvadeset, potom 15 s FER-a, 13 s Ekonomskog fakulteta, deset s Medicinskog fakulteta i devet s Filozofskog fakulteta. Stipendije su dobili još studenti s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog, Arhitektonskog i Pravnog fakulteta, Muzičke akademije, Akademije likovnih umjetnosti i ostalih zagrebačkih fakulteta.

Za stipendije doktorandima prijavilo se sedam kandidata, a njih troje je ispunilo uvjete natječaja, po jedan s poslijediplomskih doktorskih studija Neuroznanost, Kiparstvo i Kineziologija.

Na novinarsko pitanje o aktualnom slučaju Gradskih ljekarni Zagreba, Bandić je, nakon svečanosti, rekao kako ne bi to komentirao i neka pravne institucije države rade svoj posao. Ako je netko napravio propust, neka za to odgovara, dodao je.

Predsjednik Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb Igor Rađenović jučer je prozvan da je na natječaju za odabir najpovoljnijeg dobavljača lijekova pogodovao veledrogeriji "Oktal Pharma" zbog čega je veledrogerija "Medika" protiv njega podnijela kaznenu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙