FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog povećanog broja požara DUZS poziva na oprez

ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Od početka ove godine do 10. ožujka u priobalju je izbilo više od 1300 požara, od čega na području dalmatinskih županija 985, prouzročivši velike materijalne štete na površini od oko 6.000 hektara i velike troškove gašenja, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, koja poziva građane da poštuju propise i budu pažljivi kad pale vatru na otvorenom.

Napominjući da je u tom razdoblju broj požara na otvorenom prostoru povećan tri puta u odnosu na prosjek u zadnjih nekoliko godina, DUZS podsjeća da su za nepridržavanje županijske odluke o spaljivanju korova, trave i drugoga otpada propisane visoke novčane kazne.

Osoba koja spaljuje korov i loži vatru na otvorenom prostoru dužna je obavijestiti najbližu vatrogasnu postrojbu, javnu ili dobrovoljnu vatrogasnu postrojbu o namjeri spaljivanja i tek ako dobije suglasnost može to uraditi. Da bi se dobilo odobrenje za spaljivanje biljnog otpada neophodno je osigurati uvjete, koji se međutim ne mogu osigurati ukoliko puše jak vjetar, kaže se u priopćenju DUZS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙