FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Prvi međunarodni vatrogasni simpozij

ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Prvi međunarodni vatrogasni simpozij "Uloga vatrogastva u velikim prirodnim katastrofama", koji je u Zagrebu okupio više od 150 vatrogasaca iz regije kako bi stručno obradili teme vezane uz suvremeno vatrogastvo s osvrtom na velike prirodne katastrofe u kojima vatrogasci odrađuju najveći broj intervencija, danas je u Staroj gradskoj vijećnici otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na simpoziju u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama stručna predavanja održat će vatrogasci iz Muenchena, Berlina, Stuttgarta, Pariza, Ankare, Budimpešte, L'Aquile, Ljubljane, Skoplja, Podgorice, Prištine i Zagreba.

Gradonačelnik Bandić čestitao je zagrebačkoj Vatrogasnoj zajednici, jednoj od najvećih i najbolje organiziranih u Hrvatskoj, što tim skupom potvrđuje i svoje međunarodne ambicije. Razmjena iskustava u vatrogastvu, naročito poslije velikih prirodnih katastrofa, kao što su potresi, požari i poplave, dobro će doći svim vatrogasnim postrojbama i udrugama, rekao je Bandić.

"Smatram da ovakvi simpoziji imaju veliku važnost zbog multidisciplinarnog pristupa te razmjene znanja i iskustva među kolegama iz struke na međunarodnoj razini", rekao je ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Damir Trut. Istaknuo je kako je zadaća takvih i sličnih simpozija da se vatrogastvu još jedanput prizna uloga kakvu ono zaslužuje u sustavu zaštite i spašavanja.

Naglasio je da je vatrogastvo, ono profesionalno i ono dobrovoljno, najjača i najoperativnija snaga jedinstvenog sustava zaštite i spašavanja, pri čemu je posjetio na nedavne prirodne katastrofe diljem svijeta koje bi, kako je rekao, bile još veće da se u njihovu saniranju ne angažiraju vatrogasci. Trut je ocijenio kako su nedavne poplave u Hrvatskoj očit primjer koliko je važno djelovanje vatrogasaca.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Zagreba Zlatko Križanić rekao je kako je siguran da će izlaganja na simpoziju, koja će objaviti u Zborniku radova te poslati kolegama u Europi i svijetu, poslužiti svima u stjecanju znanja i poticanju na razmjenu iskustava s drugima. Istaknuo je da će na simpoziju obrađivati teme vezane uz potrese i poplave.

Organizatori su izrazili nadu da je simpozij prvi među godišnjim međunarodnim simpozijima koji će poslužiti vatrogascima iz cijele Europe da još kvalitetnije, zajedničkim snagama, odrađuju svoj posao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙