FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar kod Zadra lokaliziran

ZAGREB/ZADAR, 7. ožujka 2011. (Hina) - Požar koji je oko 17 sati izbio u Donjoj Murvici kod Zadra lokaliziran je oko 22,40 sati, a za sada je prerano govoriti o šteti i površini koja je izgorjela, doznaje se u zadarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Vatra je, pod nerazjašnjenim okolnostima, buknula na dva područja pokrivena gustom hrastovom i borovom šumom. Nakon što su vatrogasci obranili kuće, požar se u jednom trenutku sa niskog i visokog raslinja proširio i na borovu šumu. Dio požara zahvatio je i minirano području, a oko dva kilometra dalje u gustoj borovoj je šumi (Čubrijan) izbio novi požar pa je o svemu obaviještena policija.

Gašenje požara otežala je jaka bura, zbog koje, kao niti po mraku nisu mogli poletjeti kanaderi. Ipak vatrogasne postrojbe iz Zadra i okolice uspjele su zaustaviti vatru koje je u jednom trenutku došla nadomak kuća u mjestu Baričevići.

Vatrogasci će i tijekom noći kontrolirati rubne dijelove požarišta kako se vatra pod utjecajem vjetra ne bi ponovno rasplamsala.

U zadarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi kažu kako ne znaju odakle podaci da je požar podmetnut, što su večeras objavili neki internetski portali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙