FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milinović: jučer se vidjelo da iza prosvjeda stoji oporba

ZAGREB, 3. ožujka 2011.(Hina) - Potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović kazao je danas kako se iz sudjelovanja pojedinih oporbenih čelnika na jučerašnjem prosvjedu u Zagrebu vidjelo da iza prosvjeda stoji oporbena koalicija, a potpredsjednik Vlade i potpredsjednik HDZ-a Petar Čobanković ocijenio je kako je paljenje zastava tijekom prosvjeda izuzetno ružna gesta.

"Mirni prosvjedi da, apsolutno svi imaju pravo na to, ali na uništavanje imovine i diranje osjećaja u ovom slučaju HDZ-a i ostalih stranaka, nemaju pravo", izjavio je Milinović novinarima uoči današnje sjednice Vlade upitan za komentar jučerašnjih prosvjeda u Zagrebu na kojima su spaljene zastave HDZ-a, SDP-a i zastava EU.

Milinović je ocijenio kako prosvjednici nemaju artikuliran i jasno određen cilj.

"Oni nemaju artikuliran i jasno određen cilj. No, vidjeli smo da su jučer pale maske i da paljenje stranačkih zastava podržavaju Damir Kajin i Dragutin Lesar. Napokon je jučer viđeno da koalicija stoji iza tih prosvjeda", ustvrdio je.

Tijekom jučerašnjih prosvjeda u Zagrebu okupljenima su se obratili čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

Milinović je dodao kako je paljenje HDZ-ove zastave na neki način uvreda za 907.743 hrvatska građana koji su 2007. glasali za HDZ na izborima te za članove te stranke.

"Nije dobro dirati u osjećaje tih građana. Na neki način, paleći zastavu HDZ dirate u osjećaje barem 230 tisuća članova HDZ-a jer zastava HDZ-a, kao i zastave ostalih stranaka, na neki način simboliziraju našu državotvornost", rekao je Milinović.

Čobanković je rekao kako je zastava svugdje i svakom dio nečeg što predstavlja određen simbol. "Mislim da je to jedna izuzetno ružna gesta", ustvrdio je.

Upitan za komentar paljenja zastave EU kratko je odgovorio - "još katastrofičnije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙