FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potrgali zastavu HDZ-a, a spalili stijeg SDP-a

ZAGREB, 2. ožujka 2011. (Hina) - Prosvjednici koji su se večeras okupili na zagrebačkom Cvjetnom trgu, nakon šetnje Vukovarskom i Savskom ulicom došli su ispred prostorija Gradske organizacije HDZ-a u Gundulićevoj ulici, gdje se jedan mlađi prosvjednik popeo na zgradu, skinuo stranačku zastavu HDZ-a i pokidao ju, a na Iblerovu trgu pred sjedištem SDP-a prosvjednik se popeo na pročelje zgrade skinu stijeg SDP-a i zapalio ga.

U blizini HDZ-ove zgrade u Gundulićevoj nije bilo policije, a prosvjednici su uzvikivali "Lopovi, lopovi!" dok je mlađi dio prosvjednika urinirao na ulazu u stranačke prostorije.

Prosvjednici su se prije 21,00 sati, nakon što su mirno prošli preko Trga bana Jelačića izvikujući "SDP - svi ste vi lopovi!", uputili pred sjedište SDP-a na Iblerovu trgu, gdje su uzvikujući "Hoćemo promjene!" zapalili stranačku zastavu.

Nakon spaljivanja SDP-ove zastave uputili su se pred sjedište HSS-a u Zvonimirovoj ulici, a prije dolaska ispred prostorija HSS-a, pred Zavodom za zapošljavanje uzvikivali su "Jadranku na burzu!"

Ispred stranačkih prostorija HSS-a nije bilo zastave pa su prosvjednici uzvikivali "Svi ste vi lopovi!"

Oko 3 do 4 tisuće prosvjednika nakon što su večeras napustili Trg žrtava fašizma ispred Središnjice HDZ-a otišli su Držićevom i Branimirovom ulicom te preko Željezničkog kolodvora kroz pothodnik do zgrade gradske uprave gdje su vikali "Bandiću lopove!"

Prosvjednici su nastavili kretanje Zvonimirovom ulicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙