FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen HSLS-ov program "Novog domoljublja"

ZAGREB, 17. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor predstavio je danas HSLS-ov program "Novog domoljublja" koji, kako je rekao, podrazumijeva manje mahanja crnim zastavama, a više pronalaženje modela zaustavljanja daljnjeg rasta nezaposlenosti, kao i sprečavanje prodaje Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma i HEP-a.

Program "Novog domoljublja" je, kako je rečeno na konferenciji za novinare, dio izborne platforme HSLS-a te politički okvir koji ta stranka nudi Hrvatskoj za izlazak iz krize.

Umjesto zakulisane rasprodaje voda, šuma i poljoprivrednog zemljišta Hrvatskoj, po Kosorovim riječima, treba odgovorna vlast koja će čuvati i upravljati tim posljednjim nacionalnim bogatstvom.

Model 200 bogatih obitelji treba zamijeniti modelom u kojem svaka hrvatska obitelj može dostojno živjeti od svoga rada, a umjesto kriminalne privatizacije treba nam otvorena tržišna ekonomija koja će privući direktne investicije stranog i domaćeg kapitala, rekao je.

Umjesto stranačkog kadroviranja i korupcije u javnom sektoru, po njegovim riječima, Hrvatska treba imati ljude koji dobivaju posao i napreduju prema sposobnostima. Veliki državni proračun trebao bi biti, kako je rekao, zamijenjen primjerenim rashodima koji ne uništavaju tržišno gospodarstvo.

Kosor se osvrnuo i na nedavno objavljen broj od preko 334 tisuće nezaposlenih rekavši kako "umjesto kukavičkog skrivanja podataka o broju nezaposlenih trebamo imati vlast koja će se okrenuti samozapošljavanju, ukinuti nepotrebno administriranje, smanjiti poreze i omogućiti investitorima da normalno posluju". Za to je, po Kosorovoj ocjeni, nužna promijena Zakona o radu.

HSLS-ov program "Novog domoljublja" podrazumijeva i educiranje mladih o istini iz Domovinskog rata, a trebali bi, kazao je Kosor, znati i kada je Dan državnosti te zašto tada moramo izvjesiti državnu zastavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙