FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljeno utemeljenje HDZ-ove zajednice branitelja

SPLIT, 25. veljače 2011. (Hina) - Na konferenciji za novinare u sjedištu županijskoga splitsko-dalmatinskog HDZ-a danas je najavljeno utemeljenje zajednice branitelja "Gojko Šušak" na području te županije, kako bi se, rečeno je, snažnije zaštitile vrijednosti Domovinskog rata te suprostavilo "internetskim prosvjednicima" koji, po HDZ-ovoj ocjeni, nastupaju rušilački.

"Brojni se branitelji unutar HDZ-a žele i formalno organizirati putem zajednice branitelja HDZ-a 'Gojko Šušak' da bi još jače i učinkovitije štitili vrijednosti Domovinskog rata i hrvatske države koju su stvorili branitelji predvođeni HDZ-ovim predsjednikom Franjom Tuđmanom", rekao je jedan od inicijatora za utemeljenje te braniteljske zajednice pukovnik Mate Buljubašić, ratni dozapovjednik samostalne satnije 4. brigade Zbora narodne garde (ZNG).

Ratni zapovjednik 3. bojne 4. brigade ZNG-a i 6. splitske pukovnije pukovnik Mirko Klarić je naglasio kako unutar HDZ-a postoji velik broj "istinskih hrvatskih branitelja" koji s gnušanjem odbacuju pokušaje "nekih" branitelja, aktivista manjih stranaka, da svoje akcije organiziraju kao "općebraniteljsko nezadovoljstvo".

"HDZ je u Hrvatsku uveo demokraciju te stoga ne odričemo nikomu pravo da iskazuje svoja stajališta, pa i prosvjedima, ali se odlučno suprotstavljamo pokušajima rubnih političkih skupina da, rabeći emocije svakoga hrvatskog branitelja u povodu slučaja branitelja Tihomira Purde, svoja stajališta prikazuje kao prevladavajuća u braniteljskoj populaciji", istaknuo je Klarić.

"HDZ i branitelji su sinonim. Mi hrvatski branitelji unutar HDZ-a i te kako se sjećamo početka stoljeća i obespravljivanja hrvatskih branitelja, kao i rušenja njihova dostojanstva i omalovažavanja Domovinskog rata", dodao je Klarić.

Po njegovim riječima HDZ i predsjednica vlade Jadranka Kosor učinili su najviše u ispravljanju "brojnih nepravda učinjenih za vladavine SDP-a te da se s pozicije državnih vlasti ne šikaniraju hrvatski branitelji".

"Oni iz braniteljskih redova koji zagovaraju tezu da su branitelji nezadovoljni, nesigurni i obespravljeni zapravo rade, svjesno ili nesvjesno, u korist onih snaga kojima hrvatski branitelji i Domovinski rat nikada nisu bili visoko na ljestvici vrijednosti", smatra Klarić te pita "takve branitelje" bi li bili sigurniji i zadovoljniji kad bi na vlasti bila "lijeva politička opcija"? Klarić je znakovitim ocijenio činjenicu da se tom dijelu branitelja žele približiti "internetski prosvjednici" kako bi stvorili sliku "općeg nereda u kojem, eto, sudjeluju svi društveni slojevi".

"Cilj tih nastojanja isključivo je politički i rušilački, i istinski hrvatski branitelji ne trebaju biti dijelom tog scenarija koji potiču i potpomažu neki mediji", ustvrdio je Klarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙