FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Edukacije za udruženja poljoprivrednih proizvođača

ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja priopćilo je danas da je kroz sredstva nizozemske darovnice otvorilo poziv za podnošenje prijava za kratkotrajne edukacije za članove udruženja poljoprivrednih proizvođača u razdoblju od veljače 2011. do veljače 2012. godine.

Sredstvima nizozemske darovnice otvara se mogućnost financiranja sudjelovanja na predavanjima, okruglim stolovima, savjetovanjima, radionicama, tečajevima i seminarima iz područja poljoprivrede i ruralnog razvitka, organiziranim od strane relevantnih stručnjaka, organizacija i institucija u Hrvatskoj i zemljama Europske unije.

Mogućnost snošenja troškova obuhvaća i posjete stručnim i znanstvenim institucijama, oglednim tvrtkama i gospodarstvima u zemljama EU članicama, a vezano uz poljoprivredu i ruralni razvitak i u cilju što bolje pripreme hrvatskih poljoprivrednika za sudjelovanje na zajedničkom tržištu EU i njihovu što bolju osposobljenost za primjenu zajedničke poljoprivredne politike.

Sredstva se također mogu koristiti i za angažiranje stranih ili domaćih stručnjaka koji bi održavali edukaciju u Hrvatskoj za veću skupinu poljoprivrednika.

Na natječaj za dodjelu sredstava za financiranje edukacija mogu se javiti udruženja poljoprivrednih proizvođača osnovane temeljem Zakona o udrugama i Hrvatska poljoprivredna komora, napominju iz Ministarstva.

Nužni uvjet za podnošenje zahtjeva jest da je udruga pravovremeno i u potpunosti ispunila sve obveze prema svim davateljima financijskih potpora iz državnog proračuna za prethodno odobrena sredstva. Članovi udruge koji će sudjelovati u edukaciji moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

S obzirom na ciljeve i svrhu darovnice, zahtjevi za kratkotrajnim edukacijama izvan RH, nužno se trebaju odnositi na edukaciju u zemljama Europske Unije gdje se primjenjuje zajednička poljoprivredna politika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙