FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP-Opskrba traži stečaj Željezare Split

SPLIT, 22. veljače 2011. (Hina) - Trgovački sud u Splitu dobio je zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) za pokretanjem stečajnog postupka nad Željezarom Split, a stečajni postupak bit će otvoren kad HEP uplati predujam za pokretanje prethodnog postupka i dodatnu pristojbu, doznaje se na Trgovačkom sudu, dok iz HEP-a najavljuju da će potrebne pristojbe uplatiti u traženom roku čime će biti ispunjeni svi formalni uvjeti za pokretanje stečaja Željezare.

"Tvrtka HEP-Opskrba d.o.o. iz Zagreba u podnesku za pokretanjem stečajnog postupka navodi da joj Željezara Split duguje 8.421.000 kuna te da je blokiran račun Željezare", izjavio je danas za Hinu sudac splitskog Trgovačkog suda Ivan Basić.

Objasnio je da je podnositelja zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka, to jest tvrtku HEP Opskrba, izvijestio da treba platiti predujam za plaćanje troškova za prethodni postupak, a, po Zakonu o stečaju, treba platiti i dodatnu pristojbu.

"Ako i kada podnositelj zahtjeva uplati ove troškove onda će Trgovački sud u Splitu donijeti odgovarajuću odluku (o pokretanju stečajnog postupka) i zakazat će datum rasprave", kazao je Basić.

U HEP-u kažu kako je prijedlog za pokretanje stečajnog postupka zaprimljen kod Trgovačkog suda u Splitu u petak, 18. veljače, a stečajni sudac koji je zaprimio taj prijedlog pozvao je podneskom HEP-Opskrbu d.o.o na plaćanje dodatne pristojbe za vođenje stečajnog postupka (za što je rok osam dana od primitka) i predujma za pokriće troškova prethodnog postupka (rok 15 dana od primitka).

"HEP-Opskrba d.o.o. uplatit će navedene pristojbe u traženom roku čime će biti ispunjeni svi formalni uvjeti za pokretanje stečajnog postupka nad Željezarom Split d.d.", navodi se u odgovoru HEP-a.

Pritom ističu kako je plaćanje navedenih pristojbi moguće izvršiti tek po primitku poziva na plaćanje od strane suda iz kojih je po prvi put vidljiv poslovni broj predmeta koji je sud dodijelio.

Poslovni broj predmeta bitan je element davanja naloga za plaćanje pristojbi jer bez njega nije moguće obaviti plaćanje pristojbi, navode iz HEP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙