FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBS konsolidirao oporavak

ZUERICH, 8. veljače 2011. (Hina/AFP) - Švicarska investicijska banka UBS objavila je u utorak da je prošlu godinu zaključila u plusu prvi puta od financijske krize, ostvarivši godišnju neto dobit od 7,2 milijarde švicarskih franaka.

Posljednji je puta banka ostvarila godišnju neto dobit 2006., kada je ona iznosila 12,6 milijardi franaka. Nakon toga zahvatio ju je vrtlog krize na američkom tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita.

U 2009. UBS je zabilježio gubitak od 2,7 milijardi franaka.

"Iako smo u 2010. ostvarili značajan napredak, potpuno smo svjesni da moramo nastaviti poboljšavati naše rezultate", kazao je u službenom priopćenju izvršni direktor UBS-a Oswald Gruebel.

U banci posebno ističu pozitivan doprinos odjela za trgovinu vrijednosnim papirima, nagovijestivši i da su preokrenuli trend odljeva depozita bogatih klijenata.

U četvrtom tromjesečju UBS-ova neto dobit iznosila je 1,29 milijardi franaka, razočaravši analitičare koji su očekivali da će iznositi 1,45 milijardi franaka. U istom razdoblju prethodne godine iznosila je 1,21 milijardu franaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙