FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihodi poduprli Novartisovu dobit

ZUERICH, 27. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Švicarski farmaceutski div Novartis u četvrtak je priopćio da mu je neto dobit u 2010. porasla za 18 posto, poduprta snažnim rastom prodaje.

Tvrtka je, međutim, signalizirala da bi njezina ovogodišnja izvedba mogla biti pogođena mjerama smanjivanja troškova problemima pritisnutih vlada i američkom zdravstvenom reformom.

Neto dobit te kompanije u prošloj je godini iznosila 9,97 milijardi dolara (7,28 milijardi eura), stoji dalje u Novartisovom priopćenju.

Prihodi su istodobno uvećani 14 posto na godišnjoj razini, na 50,6 milijardi dolara.

Novartis je priopćio da je njegova operativna dobit, unatoč 15-postotnom rastu, u drugoj polovici godine pogođena padom prodaje, posebno u segmentu cjepiva protiv gripe nakon proglašenja svršetka pandemije svinjske gripe.

"Novartis je u 2010. ostvario izvrsne rezultate zahvaljujući snažnom rastu u svim segmentima njegovog poslovanja", kazao je izvršni direktor Joseph Jimenez.

Podatak o godišnjim neto prihodima obuhvaća i 2,4 milijarde dolara doprinosa novokupljene oftalmološke grupacije Alcon, priopćio je Novartis.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙