FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene 102 stipendije darovitim studentima

ZAGREB, 2. veljače 2011. (Hina) - Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš dodijelio je danas u auli Rektorata "najboljim studentima Sveučilišta koji su postigli vrhunske rezultate" 102 novčane potpore iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata za akademsku godinu 2010./2011.

Dobitnici stipendija, kojima će se tijekom deset mjeseci isplaćivati po tisuću kuna, dolaze s tridesetak fakulteta i akademija zagrebačkog Sveučilišta, a odabrani su na natječaju održanom u listopadu i studenom prošle godine.

Po riječima rektora Bjeliša, te su stipendije posebne jer se u fond iz kojega se isplaćuju izdvajaju sredstva prikupljena od studentskih školarina, a u skladu s konceptom uvođenja školarina koji želi kvalitetan studij i studente koji ažurno ispunjavaju svoje obveze.

Studenti su prihvatili taj način koji ih stimulira da što bolje studiraju, ustvrdio je Bjeliš, dodavši da studiranje mora ostati javno dobro, no da se želi uvesti red u sustav koji mora biti što kvalitetniji i konkurentniji.

Zahvalio je dekanima koji su uspjeli izdvojiti tri posto od školarina za Fond, kao i studentima te profesorima "koji su ih doveli do te razine uspješnosti".

Koliko je god teška situacija u prvom planu mora biti uspješnost u studiranju i moraju se prepoznati studenti koji su u tome bili ustrajni, istaknuo je Bjeliš.

Prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak izvijestila je da se na natječaj prijavilo 427 studenata upisanih u akademskim godinama 2007./2008., 2008./2009. ili 2009./2010., a uvjeti za dobivanje novčane potpore bili su, među ostalim, prosjek ocjena 4,5 i više, neponavljanje niti jedne godine studija, polaganje svih upisanih predmeta do kraja tekuće akademske godine te najmanje 55 ECTS bodova po svakoj upisanoj godini.

Za te stipendije potrebni su visoki kriteriji, po konkurenciji i traženim uvjetima to je jedna od najprestižnijih stipendija u nas, a da bi se dobila studenti moraju biti izvrsni i zaslužiti je svojim radom, uspjehom i kreativnošću, naglasila je Divjak.

U ime darovitih studenata zahvalila je Sanja Janković, studentica diplomskog studija Poslovna ekonomija s Ekonomskog fakulteta. Izrazila je nadu da će se dobitnici stipendija ubuduće moći nositi sa stvarnim životnim problemima našega društva i dati svoj doprinos u njihovom rješavanju te da će opravdati dano im povjerenje.

Na svečanosti su bili su dekani i prodekani fakulteta s kojih su dobitnici stipendija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙