FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istra- županijske stipendije

PULA, 31. siječnja 2011.(Hina) - U Puli su danas svečano potpisani ugovori o stipendiranju, za koje se natjecalo više od 300 studenata s prebivalištem u Istarskoj županiji, a dobilo ih je 30, što je 20 manje nego lani.

U odnosu prema prošloj akademskoj godini, stipendija od 1300 kuna na mjesec smanjena je na 1100 kuna.

Podsjetivši kako Istarska županija stipendije dodjeljuje već 16. godinu zaredom, zamjenica istarskoga župana Viviana Benussi istaknula je da je ta stipendija zapravo još jedna potvrda uspjeha koji su studenti ostvarili tijekom školovanja te ih tako svrstava među najbolje studente te županije.

Vrijeme recesije, nažalost, utjecalo je na broj stipendija, ali stipendiranje studenata i dalje će ostati prioritet te županije, naglasila je pročelnica županijskog odjela za obrazovanje, šport i tehničku kulturu Patrica Smoljan.

Kako se danas čulo, županijski sustav stipendiranja počeo je 1995./1996. godine, kada je dodijeljeno 25 stipendija po 800 kuna na mjesec. Trenutačno stipendije prima 159 studenata, a s novim ugovorima primat će ih 189 studenata. Za isplatu stipendija ove godine iz proračuna treba osigurati 2,1 milijun kuna. Ove se godine studentima dodatno bodovalo studiranje za deficitarna zanimanja koja su dobivena po podacima Zavoda za zapošljavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙