FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeni rezultati priprema Papina pohoda Hrvatskoj

ZAGREB, 29. siječnja 2011. (Hina) - Na drugoj sjednici Odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj predstavljeni su rezultati dosadašnjih priprema te dogovoreni daljnji koraci, izvijestio je Tiskovni ured.

Predsjednik odbora msgr. Mijo Gorski izvijestio je da će vjernici uskoro dobiti Pismo hrvatskih biskupa i Molitvu za obitelj koja će se moliti po župama i zajednicama u sklopu duhovne pripreme za Papin pohod i Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

Povjerenik za mlade vlč. Domagoj Matošević izvijestio je o rezultatima sjednice Odbora HBK-a za mlade na kojoj su odobrene kateheze i materijali za klanjanja koje će koristiti mladi u duhovnoj pripremi za susret s Papom na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, 4. lipnja 2011. Na sjednici Odbora HBK-a za mlade odabrana je i pjesma susreta mladih s Papom.

Kao jedan od važnijih koraka u sklopu priprema, istaknuta je potreba izradbe službene mrežne stranice za pripremu i praćenje Papina pohoda.

Sjednici odbora koja je održana 28. siječnja nazočili su i msgr. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK-a i glavni koordinator Organizacijskoga odbora HBK-a za pripremu i praćenje pohoda Svetog Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj te vlč. Fabijan Svalina, zamjenik generalnog tajnika HBK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙