FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebićeva čestitka Uziniću

ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je danas velečasnom Mati Uziniću čestitku na imenovanju za novog dubrovačkog biskupa.

"U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime upućujem vam iskrene čestitke na imenovanju za novog dubrovačkog biskupa. Priznanje je to za Vaš cjelokupni dosadašnji rad, koje Vam je ovim imenovanjem iskazao Sveti Otac, papa Benedikt XVI. Neka Vas u pastirskoj službi na području Dubrovačke biskupije prati Božji blagoslov na dobrobit zajedništva svih vjernika dubrovačkog područja", stoji u Bebićevoj čestitki.

Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj jučer je izvijestila da je papa Benedikt XVI. za novoga dubrovačkog biskupa imenovao 44-godišnjeg Matu Uzinića, svećenika iz Splitsko-makarske nadbiskupije i sadašnjeg rektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Uzinić je za svećenika zaređen 27. lipnja 1993. u Splitu. Od 1996. do 2000. studirao je u Rimu na Papinskom lateranskom sveučilištu gdje je postigao licencijat iz crkvenog i civilnog prava.

Od 2002. član je Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije, a od 2004. član Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i promicanje zvanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙