FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosječna neto plaća za studeni 5.584 kune

ZAGREB, 21. siječnja 2011. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni prošle godine iznosila je 5.584 kune, pokazuju prvi podaci koje je danas objavio Državni zavod za statistiku (DZS) .

Na mjesečnoj razini, u odnosu na prosječnu neto plaću za prošlogodišnji listopad, koja je iznosila 5.351 kunu, prosječna neto plaća za studeni bila je nominalno veća za 4,3 posto ili za 233 kune. Za pretpostaviti je da su na to utjecale i isplate božićnica.

Usporedba podataka o prosječnoj neto plaći za prošlogodišnji studeni s podacima za isti mjesec 2009. godine pokazuje da je neto plaća za jedanaesti mjesec prošle godine bila nominalno veća za 3,7 posto ili za 199 kuna. Pritom treba imati u vidu da je na neto plaće u studenom 2009. utjecao krizni porez.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za studeni 2010. godine iznosila je 7.892 kune.

U usporedbi s prethodnim mjesecom, prosječna je bruto plaća za studeni bila je veća za 242 kune ili nominalno za 3,1 posto.

Na godišnjoj razini prosječna bruto plaća za studeni bila je veća za 1,1 posto ili za 84 kune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙