FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti u 12,30 sati:

ZABOK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji u okviru koje će posjetiti Zabok, Oroslavje i Krapinu te Jesenje. Razgovarat će s tamošnjim gradskim i općinskim čelnicima o aktualnim problemima i perpektivama toga kraja. Predsjednik će se u Oroslavju susresti s predstavnicima lokalne samuoprave te radnicima i upravom tvrtke Bulgari-Filati i obići pogone tvrtke. Predviđeno je da obiđe i gradilište brze ceste Mokrice-Marija Bistrica-Konjščina-Breznički Hum, a nazočit će i predstavljanju projekta QR kodova - jednom od faza brendiranja Zagorja pod nazivom "Bajka na dlanu". Hrvatski predsjednik sudjelovat će i na godišnjoj skupštini županijske udruge uzgajivača konja u Krapini te nazočiti otvorenju športske dvorane Osnovne škole u Jesenju.

ZAGREB - U sklopu javnozdravstvene kampanje "Navike promijeni - zdravlje pokreni", koju je pokrenuo Grad Zagreb, Udruga za prevenciju prekomjerne težine organizira savjetovalište za debljinu i prehranu, gdje će građani moći dobiti upute kako promijeniti loše životne navike, ponajprije način prehrane i nekretanje, radi poboljšanja vlastitog zdravlja ali i cijele zajednice. Savjetovalište, koje je besplatno za građane a vode ga volonteri Udruge, radit će svakog ponedjeljka i četvrtka od 15 do 20 sati na Trgu Francuske Republike 11, a svi zainteresirani moći će se najaviti na telefon 4828 237. U Hrvatskoj je, navodi predsjednica udruge Sonja Njujić, prema istraživanjima 65 posto stanovnika prekomjerno teško, a iskazano u brojkama to znači da više od 2 milijuna ljudi ima prekomjernu težinu - 1,2 milijun muškaraca i oko 900.000 žena.

ZAGREB - Film "Šuma summarum" redatelja Ivana Gorana Viteza, po izboru internetskog časopisa F.I.L.M., proglašen je najboljim hrvatskim filmom u 2010. Filmu je, kako je jutros priopćeno, dodijeljen naslov F.I.L.M. magnet, brončana skulptura u obliku slova 'F' akademske kiparice Vesne Planinc. Film "Šuma summarum" snimljen je u produkciji Kinorame i Propelera, a prikazan je na prošlogodišnjem 57. Pulskom filmskom festivalu i u hrvatskim kinima. "Šuma summarum", kako se navodi u obrazloženju, film je ispred svog vremena u svome prostoru, a žanrovski se može okarakterizirati kao akcijska crna trash komedija. Ovogodišnji dobitnici specijalnih priznanja su Anita Matić & Dražen Bratulić za šarmantne, istovremeno anegdotske i životno uvjerljive, sporedne uloge Zrinke i Domagoja u filmu "Šuma summarum".

ZAGREB - Dvojica mladića poginula su rano jutros u prometnoj nesreći u Pokupskom. Neseća se dogodila kad se osobni automobil zagrebačkih registracija, u kojemu su se nalazila petorica mladića, oko 3,30 sati, iz zasad nepoznatih razloga zaletio u spomenik u tom mjestu. Policija je utvrdila da je 19-godišnji vozač, koji je jedini ostao neozlijeđen, vozio pod utjecajem alkohola. Suvozač (24) i jedan putnik (19) teško su ozlijeđeni te ima je pomoć pružena u sisačkoj bolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙