FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 13 sati

ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 13 sati:

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da "Areni Zagreb ne prijeti ništa" i pozvao je Ingru da sutra otvori Arenu, a Zagrebčki holding da napravi "svoj dio posla". Odgovarajući na pitanja novinara u povodu medijskih napisa da Ingra, koja je vlasnik, zatvorila je Arenu Zagreb jer joj Zagrebački holding nije isplatio novac za održavanje, Bandić je rekao da Zagrebački holding treba napraviti svoj dio posla, a da Ingra nema kome iznajmiti dvoranu osim Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj. Bandić nije htio odgovoriti koliki su dugovi prema Ingri rekavši da operativne troškove prati Holding i neka to riješe. Smatra da će se sve to riješiti u dva dana.

ZAGREB - Saborski Odbor za medije jednoglasno je danas utvrdio listu kandidata za članove Nadzornog odbora HRT-a na koju je uvrstio svih 20 pravovaljanih kandidatura i o kojoj bi se u idućih 15-tak dana trebali usuglasiti saborski klubovi. Odbor je natječaj za članstvo u Nadzornog odboru HRT-a u dnevnom tisku te internetskim stranicama Sabora objavio 13. prosinca prošle godine, a zaključen je 28. prosinca. Na natječaj su pristigle 22 kandidature, ali je Odbor zbog neodgovarajuće dokumentacije odbio dvije, pa je saborskim klubovima na usuglašavanje uputio listu s 20 kandidatura. Nakon usuglašavanja po klubovima, Odbor bi trebao izraditi užu listu kandidata s kojom će izaći pred Sabor, koji će u konačnici i izabrati članove Nadzornog odbora.

ZAGREB - Policijski istražitelji nastavili su jutros razgovor s Nikicom Jelavićem, nekadašnjim optuženikom u slučaju "zločinačke organizacije" koji je jučer poslijepodne uhićen u zagrebačkoj zračnoj luci po dolasku iz Sarajeva. "Obavijesni razgovor započet sinoć u policijskom 'uskoku' i prekinut tijekom noći jutros je nastavljen", potvrdio je Hini Jelavićev odvjetnik Milenko Umičević. Ponovio je da se Jelaviću ništa ne stavlja na teret nego je u policiji samo zbog obavijesnog razgovora. Što policiju zanima i o čemu razgovaraju s Jelavićem odvjetnik nije želio govoriti. Umičević očekuje da će njegov branjenik iz sjedišta policijskog uskoka na zagrebačkim Oranicama poslijepodne biti pušten na slobodu, najkasnije 24 sata od uhićenja.

ZAGREB - Nakon puštanja u rad dodatnih privremenih DVB-T pretvarača u mreži multipleksa MUX A na kanalu K-68 za područje Istre zbog smetnji talijanskih kanala, novi talijanski televizijski multipleks ometa rad hrvatskih i na tom kanalu, o čemu će HAKOM ponovno izvijestiti nadležna ministarstva u cilju podizanja problema na međudržavnu razinu. Privremeni DVB-T pretvarači u mreži multipleksa MUX A na kanalu K-68 postavljeni su 21. prosinca zbog ometanja s talijanske strane za područje Istre na lokacijama Rovinj, Vrsar, Poreč, Novigrad, Plovanija, Buje i Umag, no utvrđena je nova smetnja upravo na tom kanalu koji je postavljen dok se smetnje iz Italije ne uklone, priopćila je danas Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM). Mjerenja pokazuju da novi talijanski digitalni multipleks od 30. prosinca 2010. godine, koji za sada prenosi samo jedan program (LA10), ometa prijam svih hrvatskih nacionalnih programa u multipleksu A na području sjeverno od Novigrada. Nešto povoljniji uvjeti prijama hrvatskih programa na 68. kanalu izmjereni su na području južnije od Novigrada.

ZAGREB - Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa središtem u Rijeci (MRCC) tijekom protekle 2010. godine koordinirala je ukupno 373 akcije traganja i spašavanja na Jadranu, u kojima su spašene 944 osobe, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH. U tim akcijama sudjelovale su lučke kapetanije i ispostave s 52 plovila te ostala tijela državne uprave, a po potrebi su bila uključena plovila i zrakoplovi u privatnom vlasništvu. Tijekom protekle godine MRCC je koordinirala oko 11 posto više akcija u odnosu na 2009. godinu, dok je spašeno oko jedan posto manje osoba, odnosno 13 osoba manje nego 2009. Prošle su godine u akcijama traganja i spašavanja na moru 24 osobe smrtno stradale, ozlijeđeno je 59 osoba, dok se tri vode nestalima, navodi Ministarstvo te podsjeća kako je u nesrećama na moru u 2009. smrtno stradalo 26 osoba.

SPLIT - Materijalna šteta u požaru koji je buknuo prošlog četvrtka na Građevinskom fakultetu u Splitu, a u kojem nitko nije ozlijeđen, iznosi oko 80 tisuća kuna, potvrđeno je danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Provedenim očevidom osnovano se sumnja da je uzrok požara, koji je buknuo 30. prosinca oko 14,40 sati na III. katu fakulteta, otvoreni plamen ili žar na podu kabineta, kažu u policiji. Gasilo ga je 15 vatrogasaca s pet vozila, a vatrogasci su s krova fakultetske zgrade vatrogasnom hidrauličnom platformom spuštali ljude koji su u panici zbog dima i vatre bježali na vrh zgrade. U vatri je izgorio kabinet na III. katu, u kojem je požar buknuo te u njemu dosta literature, stručne dokumentacije i računala. Nagorio je i hodnik te dio pročelja zgrade splitskog Građevinskog fakulteta.

OSIJEK - U prometnoj nesreći na državnoj cesti između mjesta Potnjani i Satnica Đakovačka smrtno je stradao 52-godišnji pješak, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Prometna nesreća dogodila se noćas oko 23 sata, kada je 23-godišnji vozač iz Gorjana, upravljajući osobnim automobilom iz smjera Našica u smjeru Đakova, naletio na 52-godišnjeg pješaka iz Kućanaca Đakovačkih. Od posljedica udara vozila, 52-godišnji pješak preminuo je na mjestu događaja, a očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici đakovačke Policijske postaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙