FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba japanskog fotoreportera Junichia

SPLIT, 4. siječnja 2011. (Hina) - U splitskoj Gradskoj knjižnici "Marko Marulić" večeras je pod nazivom "Japan" otvorena izložba fotografija japanskog fotoreportera Yamazakija Junichia na kojima je ovjekovječio trenutke koji su obilježje načina života u toj zemlji.

Splićani će izložbu 14 fotografija moći posjetiti u idućih 15 dana nakon čega će fotografije biti premještene u trajno vlasništvo splitskog Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" kojemu ih je autor darivao.

Yamazaki Junichi je član međunarodne udruge "Fotoreporteri bez granica". To je njegova prva samostalna izložba u Hrvatskoj, a kako je rekao, oduševljen je što je izložba priređena u Splitu.

Postav izložbe "Japan" nastao je u razdoblju od 1998. do 2010. godine, a izbornik izložbe je Vladimir Duganžić.

Junachi je fotoreporter događaja. On se stapa s događajem i iz njega bilježi ono što je najteže - jedan kadar, koji predstavlja priču, jedan kadar za cijeli događaja, navodi se u prigodnom materijalu izložbe "Japan". Dodaje se kako Junachi "zna o Hrvatskoj više nego li prosječni Hrvat zna o Japanu" jer on prati sve uspjehe hrvatskih sportaša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙