FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: ne jenjava interes za prodaju dionica Ine

ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi ni danas, uoči novogodišnjih praznika, ne jenjava interes malih ulagača za prodaju dionica Ine, tako da su do podneva ostvareni veći prometi nego jučer, dok su indeksi i dalje u blagom plusu.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u plusu 0,27 posto, na 2.095 bodova, dok je Crobex10 ojačao 0,2 posto, na 1.142 boda.

Crobex indeks je od početka prosinca u plusu gotovo 17 posto, a Crobex10 gotovo 20 posto. Od početka godine, pak, Crobex je na dobitku 4,2 posto, a Crobex10 8,1 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je do podneva 24,6 milijuna kuna, što je oko 12 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Iako su pred nama novogodišnji praznici, interes malih ulagača za prodaju dionica Ine ne jenjava ni danas. Upravo je ta dionica omogućila znatan pozitivni pomak na domaćoj burzi u prosincu, zahvaljujući čemu indeksi i godinu završavaju s dobitkom. Nadamo se da će i siječanj biti u takvom ozračju“, kaže Ivana Hatvalić, direktorica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Već uobičajeno, najviše se trguje dionicom Ine, kojom je do podneva ostvareno 15,3 milijuna kuna, što je otprilike 6 milijuna više nego jučer u ovo doba. Cijena joj stagnira na 3.100 kuna.

Po visini prometa slijedi dionica HT-a, kojom je ostvareno 1,7 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena blago ojačala, za 0,13 posto, na 289,5 kuna.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom Belja, u visini od 1,2 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 5,49 posto, na 73 kune.

Zagrebačka burza sutra radi skraćeno, do 13 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙