FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: usporava priljev novca od dionice Ine u ostala izdanja

ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Nakon jučerašnjih dobitonosnih prodaja, trgovanje na Zagrebačkoj burzi danas se stabiliziralo a indeksi su u blagom plusu, no vidljivo je usporavanje priljeva novca od prodaje dionica Ine u ostala domaća izdanja.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u plusu 0,1 posto, na 2.040 bodova. Crobex10 ojačao je 0,34 posto, na 1.111 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 66 milijuna, što je oko 14 milijuna manje nego jučer u ovo doba. Pritom na dionice Ine otpada 62 milijuna kuna.

„Na domaćem tržištu su se smirile dobitonosne prodaje dionica, a indeksi su u blagom plusu. U najvećem fokusu investitora i dalje je dionica Ine, kojom je ostvarena većina prometa. Međutim, vidljivo je usporavanje priljeva kapitala u ostala domaća izdanja u odnosu na prethodne dane, što je i bilo za očekivati jer fundamentalni pokazatelji još ne potiču investitore na održiviji povratak na tržište dionica“, kaže Dalibor Balgač, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja u Hypo Alpe Adria banci.

Nakon uzleta Crobexa za 11,5 posto te njegove jučerašnje korekcije naniže za 1,46 posto, domaće tržište kapitala sada se stabiliziralo i moglo bi, u nedostatku novih poticaja, dočekati kraj godine na sadašnjim cjenovnim razinama, dodaje Balgač.

Najtrgovanija je i danas dionica Ine, kojom je do sada ostvareno 66,05 milijuna kuna prometa, uz cijenu od 2.830 kuna.

Milijunski promet do sada je ostvaren još jedino dionicom HT-a, pri čemu joj je cijena oslabila 0,5 posto, na 277 kuna.

U građevinskom sektoru cijene dionica Ingre, Viadukta, Dalekovoda i Industrogradnje porasle su od 0,3 do 9 posto. Jedino je dionica IGH u minusu, i to za 3,99 posto.

U brodarskom sektoru, pak, u plusu je dionica Jadroplova i to 0,78 posto, a u minusu dionice Atlanske plovidbe, za 1,3 posto, te Uljanik plovidbe, za 0,93 posto.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙