FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski HDZ spreman za izbore za Gradsko vijeće

ŠIBENIK, 27. prosinca 2010. (Hina) - Šibenski HDZ spreman je na izvanredne izbore za Gradsko vijeće, vijećnici stranke spremni su podnijeti ostavke, ako to učine i vijećnici SDP-a, kako bi se stekli uvjeti za potrebnu većinu od 14 vijećnika, koliko je potrebno za raspisivanje novih izbora za šibenski parlament, poručio je danas na konferenciji za novinare čelnik šibenskog HDZ-a Tomislav Ninić.

HDZ-ov predsjednik pozvao se na situaciju u Gradskom vijeću nastalu prošli tjedan zbog toga što vijećnici HSP-a nisu glasali za imenovanje Senke Bulić za v.d. ravnateljicu šibenskog HNK, na prijedlog gradonačelnika Ante Županovića.

Ninić predlaže da se novi izbori za vijeće održe 28. veljače, kad su zakazani izbori za mjesne odbore i gradske četvrti jer bi se, drži, trošak za izbore bitno smanjio.

Šibenski SDP-ovci još nisu iznijeli svoje službeno stajalište o izvanrednim izborima, ali su na prošloj sjednici vijeća kazali kako za njih formalno koalicija s HSP-om više ne postoji te kako čak najvjerojatnije neće biti protiv novih izbora ako to bude potrebno.

U vijeću je do prošle sjednice većinu imala koalicija SDP-HNS-HSP-HSU- Građanski forum-nezavisni vijećnici s ukupno 15 vijećnika. No na prošloj sjednici tri HSP-ova vijećnika, među njima i predsjednik vijeća Goran Grguričin, nisu glasovali za gradonačelnikov prijedlog o imenovanju Senke Bulić na mjesto v.d. ravnateljice šibenskog HNK.

HSP-ovci su obrazložili kako su na taj način željeli upozoriti vladajuće iz SDP-a i HNS-a kako ne mogu sami bez razgovora sa suradnicima u vijeću donositi odluke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙