FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački oporbeni vijećnici o izgredu mladeži HDZ-a

KARLOVAC, 14. prosinca 2010. (Hina) - Nakon istupa dvoje karlovačkih gradskih vijećnika, članova Mladeži HDZ-a, oporbeni vijećnici napustili su današnju sjednicu Gradskog vijeća jer, kako su poslije rekli na konferenciji za novinare, nisu željeli biti sudionici sjednice na kojoj se vijećnici ponašaju bahato i na kojoj "perjanice Mladeži HDZ-a pokazuju da nisu spremni za demokraciju".

Predsjednik gradske Mladeži HDZ-a Matija Perković rekao je na aktualnom satu za oporbene vijećnike da skupljaju političke bodove na račun one dvojice koja su jučer odlukom karlovačkoga Gradskog odbora HDZ-a izbrisana iz članstva (Danijel Trupković i Vladimir Vogrinec) zbog nasilja u jednom kafiću.

"Mladež HDZ-a čine tisuće klinaca koji marljivo rade", rekao je Perković i poručio oporbi da je "može biti sram" što za mlade u tom gradu tijekom svojega mandata nije napravila ništa.

Na konferenciji za novinare, održanoj pošto su napustili sjednicu, predsjednik kluba oporbenih vijećnika (SDP, HNS, DSU i jedan nezavisni vijećnik) Dario Janković rekao je kako je nasilje koje su nad 18-godišnjakom počinili sada bivši HDZ-ovci danas s iste govornice osudio i predsjednik gradskoga HDZ-a Damir Jelić, ali nakon toga, istaknuo je, "perjanice Mladeži svima su s govornice pokazali bahatost i nedemokratičnost". Janković se upitao što se od njih ubuduće može očekivati te ocijenio da imaju "skromno znanje i još skromniju kulturu ponašanja".

Na samoj sjednici gradonačelnik Jelić, ne opravdajući nasilnike, ustvrdio je kako je alkohol koji se u našem društvu još 'baštini' i 'tolerira' kriv za devedeset posto izgreda, a Janković ga je upitao kako to da se "problemi alkohola i nasilja baštine uvijek samo među pripadnicima jedne stranke, HDZ-a".

Na pitanje novinara što misli o tome da je policija premlaćivanje mladića okarakterizirala kao prekršaj i drsko ponašanje, Janković je odgovorio kako je to strašno i jadno.

"Ako je netko nekog premlatio, to je kazneno djelo. Jednog 18-godišnjaka napala su tri junaka od 26 godina. Ako ovoj državi nije u interesu da zaštiti slabije i nemoćne, jasno je kakvu poruku šaljemo i nemojmo se čuditi ako se na ulicama grada dogodi nešto još puno gore", istaknuo je Janković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙