FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jelić: Kosor nije predlagala raspuštanje karlovačke MHDZ-a

KARLOVAC, 17. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednik karlovačke Gradske organizacija HDZ-a Damir Jelić izjavio je da predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije predložila raspuštanje karlovačke Mladeži HDZ-a, no nakon opetovanog nasilja članova Mladeži, razmatrala se i ta mogućnost.

Jelić je danas u Karlovcu izjavio novinarima da Gradska organizacija službeno ne bi mogla raspustiti karlovačku Mladež, nego samo organizacija Mladeži na nacionalnoj razini.

Dvojica članova karlovačke Mladeži HDZ-a Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc s dvije su kaznene prijave - zbog izgreda u subotu u jednom kafiću, u kojem su fizički napali 18-godišnjaka - završili u jednomjesečnom pritvoru. S njima je i Željko Goršić, koji je iz Mladeži HDZ-a izbrisan još 2008. zbog sličnog izgreda. Trupković i Vogrinc izbrisani su iz članstva prije tri dana.

S premijerkom Kosor raspravljalo se o stanju u karlovačkoj Mladeži HDZ-a, a navedeni su mnogi njihovi "afirmativni primjeri rada". "Raspravili smo i o nemilom događaju opetovanog nasilja uhićene trojice mladića", rekao je Jelić, dodajući da karlovačka Mladež ima tisuću članova, a ta trojica bivših članova su njezina tri promila te takve pojave treba izolirati i ozbiljno na njima poraditi".

Na pitanje je li točno da je predsjednik Mladeži Matija Perković dao ostavku, ili da je svoju dužnost stavio na raspolaganje, Jelić je odgovorio kako zasad nije dobio njegovu ostavku. Kako je dodao, razmata se i ta mogućnost, a sve kako bi se unaprijedio rad Mladeži. Perković je i gradski vijećnik.

Predsjednik karlovačke Županijske organizacije HDZ-a i Županijske skupštine Ivan Vučić rekao je, odgovarajući na novinarsko pitanje je li nakon izgreda od vijećnika Danijela Trupkovića tražio da vrati mandat, da je Trupković u pritvoru te da dosad nije dao ni poslao ostavku

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙