FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP i INA definirali uvjete isporuke plina u 2011.

ZAGREB, 24. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) objavila je danas da je s Inom potpisala dodatak dugogodišnjem ugovoru o isporuci plina kojim se definiraju uvjeti isporuke tog energenta u 2011. godini.

"Ugovor Hrvatskoj elektroprivredi jamči stabilnu opskrbu i dostatne količine plina tijekom iduće godine", navodi se u priopćenju u kojem se ne iznose nikakvi drugi detalji.

HEP je jedan od velikih potrošača plina, a i za iduću su godinu, kako se doznaje, ugovorene uobičajene dosadašnje količine plina, što znači oko 700 milijuna prostornih metara plina koliko HEP godišnje troši.

Po kojoj su cijeni HEP i Ina dogovorili isporuke plina u idućoj godini ni u jednoj od te dvije tvrtke ne žele govoriti napominjući da je riječ o komercijalnom ugovoru, pa je cijena poslovna tajna.

HEP je drugi veliki potrošač koji je u posljednjih tjedan dana izvijestio o potpisivanju ugovora s Inom, odnosno njenom tvrtkom Prirodni plin, o isporuci plina u 2011. godini.

Naime, prošli je petak, 17. prosinca, o potpisivanju ugovora s tvrtkom Prirodni plin o isporuci plina za 2011. godinu izvijestila kutinska Petrokemija, koja godišnje troši oko 600 milijuna prostornih metara prirodnog plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙