FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija: potpisan ugovor za plin za 2011.

ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Kutinska Petrokemija objavila je danas da je s tvrtkom Prirodni plin potpisala ugovor o isporuci plina za 2011. godinu.

Petrokemija je potpisala ugovor o isporuci plina s tvrtkom Prirodni plin koji osigurava nastavak proizvodnje mineralnih gnojiva u 2011. godini, nakon remonta koji će biti u siječnju, navodi se u priopćenju i dodaje da je Nadzorni odbor Petrokemije dao suglasnost na potpis novog ugovora za isporuku plina.

U priopćenju se ne iznose nikakvi detalji vezano za novi ugovor o isporuci plina s Prirodnim plinom, tvrtkom u sastavu Ina grupe.

Kutinska tvornica mineralnih gnojiva jedan je od velikih potrošača plina, godišnje troši oko 600 milijuna prostornih metara prirodnog plina.

Iz Petrokemije su i krajem listopada, u priopćenjima i objavljenom devetomjesečnom financijskom izvješću, upozorili da je bitno pitanje za poslovanje kutinske tvrtke cijena plina.

U prvih devet mjeseci ove godine Petrokemija je ostvarila gubitak od 126,7 milijuna kuna, što je 16,9 posto manji gubitak u odnosu na isto razdoblje lani.

U prvih devet mjeseci tvrtka je u odnosu na isto razdoblje lani povećala proizvodnju za 34,9 posto (876.000 tona gnojiva), prodaju za 18,7 posto (854.000 tona gnojiva), te smanjila troškove osoblja za 20,2 posto, ali sve to nije moglo nadoknaditi rast cijena sirovina, posebno plina, i spriječiti iskazivanje gubitka, istaknuli su iz Petrokemije u devetomjesečnom izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙