FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT: novi Kolektivni ugovor za iduće dvije godine

ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Predstavnici uprave Hrvatskog Telekoma (HT) potpisali su danas s čelnicima Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) i Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH) novi Kolektivni ugovor za 2011. i 2012. godini, izvijestili su danas iz HT-a.

U priopćenju navode kako je tijekom pregovaranja naglasak stavljen na nadograđivanje sustava plaća i nagrađivanje prema učinku.

Tako Kolektivni ugovor tijekom sljedeće dvije godine osigurava socijalni mir te 3 posto proračuna za plaće sukladno procjeni menadžera za procjenu učinka zaposlenika u 2011. godine, a u 2012. za te će namjene biti osigurano 2 posto proračuna za plaće, ističu iz HT-a.

Zaposlenima će biti ponuđena i mogućnost izbora isplate bruto iznosa od 6.000 kuna ili kao regresa za godišnji odmor ili za uplatu u Zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond T-HT-a.

Novim Kolektivnim ugovorom radnicima HT-a uz ostalo su osigurani i regres za godišnji odmor, božićnice, pravo na sistematski pregled, učlanjivanje u zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond te mogućnost edukacije, navodi se u priopćenju.

Novi Kolektivni ugovor u ime HT-a potpisali su predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a Ivica Mudrinić, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Branka Skaramuča, a u ime sindikata predsjednik HST-a Juko Cikojević i predsjednik RSRH-a Jadranko Vehar.

Mudrinić je izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom koji je rezultat socijalnog dijaloga koji traje već nekoliko godina kao i spremnosti obiju strana na zadržavanje ključnih stečenih prava radnika.

Cikojević smatra da su sindikati potpisanim ugovorom zadržali visoku razinu prava radnika HT-a te postigli i poboljšanja određenih prava, a zadovoljan dogovornim je i Vehar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙