FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donatorska večera za stipendiranje studenata u siječnju

ZAGREB, 22. prosinca 2010. (Hina) - Akademska donatorska večera održat će se 17. siječnja iduće godine u Studentskome restoranu Kampusa Borongaj, a cilj joj je prikupljanje novca za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Rektoratu zagrebačkoga Sveučilišta prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Ksenija Turković .

Suorganizatori večere su Sveučilište u Zagrebu i Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu, a održat će se pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića koji bi joj, rečeno je, trebao i nazočiti.

Na današnjem susretu s novinarima - posljednjem u ovogodišnjem nizu, bilo je još nekoliko najava skorašnjih zbivanja na tome najvećem hrvatskom sveučilištu.

Tako je dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin izvijestio da će se 29. prosinca u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog održati "Maratonakademija" na kojoj će studenti triju umjetničkih akademija zagrebačkoga Sveučilišta - akademija dramske umjetnosti i likovnih umjetnosti te Muzičke akademije u režiji Frane Marije Vranković izvesti bogat glazbeni program, performanse i improvizacije, a bit će održane i likovne radionice.

Na "Maratonakademiji" bit će predstavljena i suradnja triju akademija na projektima "Čarobna frula" i "Ivan Grozni", ostvarena u protekloj akademskoj godini, te, među ostalim, i studentski međuakademijski projekt - DuLuM! - Kulturni tulum.

Janjanin je najavio da će iduće godine u povodu 90. obljetnice Muzičke akademije biti upriličena izvedba opere "Carmen" Georgesa Bizeta te istaknuo da je pojačana suradnja i sa Zagrebačkom filharmonijom pa će tako već u siječnju iduće godine biti održana dva zajednička koncerta.

Podsjetio je i na humanitarni koncertni ciklus "Koncert s predsjednikom" koji je počeo 20. prosinca u Maloj dvorani "Lisinski" nastupom mladih hrvatskih glazbenika. Tu humanitarnu akciju, kojoj je svrha pomoć bolesnoj djeci i djeci s posebnim potrebama, potaknuo je Ured Predsjednika Republike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙