FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi sveučilišni Dan e-učenja

ZAGREB, 8. prosinca 2010. (Hina) - Kako bi se omogućila razmjena iskustava te stjecanje novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija, kao i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu, danas je na zagrebačkom Sveučuilištu organiziran 2. sveučlišni Dan e-učenja na kojemu će biti održano nekoliko predavanja, okruglih stolova i panel diskusija vezanih za e-učenje.

Dan e-učenja otvorio je rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš ukazavši na značaj te vrste učenja koje unapređuje sustav obrazovanja. Prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak istaknula je kako je e-učenje jedan od načina povećanja kvalitete obrazovanja, kao i konkuretnosti studijskih programa. Istaknula je kako su strateški ciljevi Povjerenstva za e-učenje, koje prati provedbu strategije e-učenja, omogućavanje nastavnicima i studentima ostvarivanje novih uloga u obrazovnom procesu, povećanje konkurentnosti Sveučilišta i sveučilišnih studijskih programa te osposobljavanje studenata za uporabu tehnologija cjeloživotnog obrazovanja.

Na otvorenju Dana e-učenje dodijeljene su i nagrade za najbolji e-kolegij Sveučilišta u Zagrebu za akademsku 2009./2010., namijenjene nastavnicima koji su ostvarili značajan iskorak u osmišljavanju novih e-kolegija.

Prva nagrada za najbolji e-kolegij dodijeljena je "Otvorenom računarstvu" s FER-a, drugu je dobila "Metodika likovne kulture 1,2 i 3", s Učiteljskog fakulteta, a treća nagrada dodijeljena je e-kolegiju "Analiza i razvoj programa" Fakulteta organizacije i informatike.

Tijekom dana bit će predstavljeni svi nagrađeni e-kolegiji, održana panel diskusinja o e-učenju, kao i okrugli stol o ulozi knjižnica u e-obrazovanju. Putem sustava za webinare, predavanje pod nazivom "Developing existing and new academic staff to integrate e-learning into their practice" održat će ugledni britanski stručnjak u području e-učenja Simon Paul Atkinson s London School of Economic and Political Science.

Dan e-učenja organizira Ured za e-učenje/Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙