FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži da DORH i USKOK ispitaju slučaj crikveničkog Jadrana

RIJEKA, 10. prosinca 2010. (Hina) - Predstavnici Sindikata Istre i Kvarnera najavili su danas da će od predsjednika Republike Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor zatražiti da DORH i USKOK ispitaju slučaj hotelskog poduzeća Jadran d.d. Crikvenica, čiji je stečaj kroz prodaju u nekoliko tehnoloških cjelina, tvrde, prepun nezakonitih i sumnjivih odluka.

Predsjednik sindikata Bruno Bulić i predsjednica Odbora za turizam tog sindikata Marina Cvitić na konferenciji za novinare osvrnuli su se na stečaj Jadrana d.d. Crikvenica koji je pokrenut sredinom lipnja na temelju zahtjeva 13 bivših radnika.

Stečaj su nazvali "prljavom igrom" u koju su uključeni Sindikat turizma i usluga Hrvatske, Trgovački sud u Rijeci, članovi Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, Ministarstvo turizma i DORH.

Marina Cvitić iznijela je neslužbenu informaciju o odluci UO HFP-a sa sjednice održane 8. prosinca o rješavanju stečaja tvrtke kroz podjelu na nekoliko funkcionalnih jedinica i njihovu prodaju, što se suprotstavlja prijedlozima stečajne upraviteljice Marije Ružić sa Skupštine vjerovnika.

Na Skupštini vjerovnika održanoj u listopadu, predstavnica HFP-a založila sa da Jadran ostane jedna tehnološka cjelina, da se sva potraživanja pretvore u uloge i da se kroz takav preustroj pronađe novi vlasnik kompleksa. Međutim, UO HFP-a je prije dva dana zaključio kako nema smisla ići u takvu privatizaciju jer, da se Jadran mogao prodati kao cjelina, to bi već bilo učinjeno, rekla je Cvitić.

No, zbog neriješenog statusa turističkog naselja Kačjak i Autokampa Selce Jadran se nikada nije prodavao u cjelini. Novi vlasnik nema obvezu preuzeti radnike jer je tvrtka u stečaju i time je sudbina 134 radnika koji imaju ugovore o radu na određeno zapečaćena, a najveći gospodarski subjekt Vinodola uništen, upozorila je Cvitić.

Pretvorba će biti provedena na brzinu ne bi li se potencijalni kupci što prije domogli zemljišta Autokampa Selce i Kačjaka, čija je vrijednost procijenjena na 40 milijuna eura, smatra sindikat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙