FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović: Holbrookeova smrt veliki gubitak za američku diplomaciju

WASHINGTON, 14. prosinca 2010.(Hina) - Hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je smrt Richarda Holbrookea "veliki gubitak za američku diplomaciju".

"To su tragične vijesti i veliki gubitak za američku diplomaciju", izjavila je hrvatska veleposlanica koja je u ponedjeljak američkoj administraciji izrazila sućut u ime hrvatske vlade zbog smrti 69-godišnjeg Holbrookea.

Ona je u ponedjeljak nazočila božićnom prijemu u State Departmentu, gdje su državna tajnica Hillary Clinton i predsjednik Barack Obama govorili o Holbrookeu kao o "velikanu američke diplomacije", koji je gotovo 50 godina neumorno promicao interese SAD-a, te mira i sigurnosti u svijetu.

"Predsjednik Obama je vrlo lijepo govorio o Richardu Holbrookeu kao čovjeku koji je dao izniman doprinos ne samo američkoj diplomaciji, nego i rješavanju mnogih kriznih žarišta u svijetu. Sjećamo se i njegove uloge u Bosni i Hercegovini, čega se prisjetio i predsjednik Obama", rekla je Grabar Kitarović za Glas Amerike (VoA).

Obitelj Richarda Holbrookea, koja je također nazočila prijemu u State Departmentu, primala je poruke iz svih dijelova svijeta dok je on bio u bolnici. Kazali su da im puno znači i pomaže u najtežim trenucima da znaju koliko je bio cijenjen, koliko ga se ljudi sjećaju i koliko podupiru njegovu obitelj, dodala je hrvatska veleposlanica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙